Bortimot perfekt

Ikke bare er «Hinterland» enda bedre enn Aims glimrende debut «Cold Water Music», det er også kanskje det beste albumet Grand Central har sluppet. Og de som ikke kjenner Grand Central, bør vite at dette stolte, helhetlig gjennomførte og ekstremt kvalitetsbevisste nordengelske plateselskapet har vært Englands kanskje mest spennende de siste sju åra.

Grand Centrals spesialitet er musikk laget av voksne menn som elsket amerikansk hip hop fram til cirka 1992, men som hoppet av lasset da den negative gangsterrappen entret scenen. Med instrumental hip hop som basis - eller beatsmusikk, hvis du vil - looper så GC-artistene bittersøte samples, som igjen ofte resulterer i svært minneverdige melodier.

Og denne fusjonen av tunge beats og melankolske samples er det få som gjør bedre enn Aim. Dessuten låter Aims musikk mye mer variert enn du kanskje får inntrykk av her. «Hinterland» byr på alt fra nydelige beatsballader med den fantastiske kanadiske vokalisten Kate Rogers til popperler med BabyBirds Stephen Jones til rein hip hop med Souls Of Mischief og Diamond D.

Og selvsagt masse stemningsfulle instrumentallåter. En av årets plater!