Bortkasta å diskutere spillestil?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOTBALL: Det ser ut som noen mener at debatten om spillestil i norsk fotball er bortkastet. Jeg mener debatten er viktig. Derfor er det bra at utviklingssjef i Norsk Fotballforbund, Andreas Morisbak deltar. Men det er en skuffelse å registrere at Andreas bruker en velbrukt og lite sympatisk debatt-teknikk, nemlig å tillegge motparten synspunkter han ikke har, for så å angripe dem.

Når det gjelder ballbesittelse kontra gjennombruddshissighet (eller framdrift hvis det smaker bedre) så er det naturligvis ikke noe enten eller. Ingen lag spiller ballen bare framover og ingen spiller bare på tvers eller bakover. Det dreier seg om å finne den effektive balansen, og den ligger et eller annet sted på et kontinuum, gjerne mellom 1 og 10. Hvor den skal ligge avhenger til en viss grad av spillertyper og individuelle ferdigheter.

Jeg prøvde på 90-tallet å dreie framdriften et hakk eller to nærmere 10, og vi spilte mer gjennombruddshissig i 98 enn i 92. Dette var ikke bare populært i et forbund med en utdanningsavdeling ledet av Andreas Morisbak.

Det vil ta for stor plass å begrunne dette fotballfaglig, men det blir for lettvindt å avfeie en stildebatt med at «fotballferdighet er den helt avgjørende faktor i fotball.» At Norge to ganger har vært nr.2 på FIFA-rankingen, burde vel mane til ettertanke, eller gi noen et forklaringsproblem. Naturligvis er fotballferdighet viktig, og min erfaring er at det her jobbes godt i mange klubber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer