- Bortkasta penger

Arve Juritzen anbefaler Anniken Huitfeldt å se bort i fra ny boklov-utredning.

KRITISK: Forlegger Arve Juritzen (49) i Juritzen Forlag har liten tillit til boklov-utredningene som har blitt bestilt av kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
KRITISK: Forlegger Arve Juritzen (49) i Juritzen Forlag har liten tillit til boklov-utredningene som har blitt bestilt av kulturminister Anniken Huitfeldt. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag fikk Anniken Huitfeldt overlevert en utredning som konkluderer med at Norge bør innføre en boklov med fastpris.

Forlegger Arve Juritzen i Juritzen Forlag er ikke særlig imponert.

- De fleste av disse utredningene på dette området har blitt gjennomført på kort tid. Det er stort sett de tradisjonelle aktørene som blir intervjuet, og utredningene ser ikke på alternative løsninger, sier Juritzen til Dagbladet.

Han håper myndighetene klarer å se utenom disse utredningene.

- Utredningene er så forutsigbare. Jeg savner noen som kan utrede bokbransjen med litt nye øyne. Dette er bortkastede penger, sier Juritzen.

Uenig med Juritzen Dagens bokavtale - som nå skal revurderes - gjelder bare mellom Den norske Bokhandlerforening og Den norske Forleggerforening.

Regelverket sørger for at bøker ikke kan bli lagt ut for billigsalg før 1. mai året etter utgivelse, og har blitt brukt for å sikre norsk litteraturs bredde og kvalitet.

Helge Rønning, en av forfatterne bak utredningen, er ikke enig i Juritzens kritikk.

- Vi har snakket med flere utradisjonelle aktører, blant annet en av de mest aggressive «bokpusherne» i Danmark som har satset på bestselgere med veldig høye rabatter, sier Rønning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer