DEBATT

Hverdagsstress

Bortskjemte småbarns-foreldre

Er det rettferdig at foreldre får gå tidligere fra jobb? Er det rettferdig at foreldre starter seinere om morgenen?

ARBEIDSMAUR: Ja, til frynsegoder for bortskjemte småbarnsforeldre. Foreldre er ikke unnasluntrere, vi er arbeidsmaur som alltid er på vakt, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ARBEIDSMAUR: Ja, til frynsegoder for bortskjemte småbarnsforeldre. Foreldre er ikke unnasluntrere, vi er arbeidsmaur som alltid er på vakt, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Der kommer han seint igjen. Der går hun før tida. Der stresser mødrene og fedrene ut av døra. Alle er fanget i den beryktede tidsklemma.

Småbarnsforeldres frynsegoder blir ofte diskutert. Aftenposten spør om foreldre utnytter det at de har barn, til å sluntre unna på jobb.

Er det rettferdig at foreldre får gå tidligere fra jobb? Er det rettferdig at foreldre starter seinere om morgenen? Jeg vet at mange tenker at det er urettferdig. Hvorfor skal ikke han delta på møtet? Hvorfor kan ikke hun ta en seinvakt? Bortskjemte småbarnsforeldre.

Det nevnes at det er mer akseptabelt å komme for seint, hvis man unnskylder seg med «kaos i barnehagen». Det er mer akseptabelt enn at bussen var forsinka.

Jeg har aldri kommet seint på grunn av «kaos i barnehagen». Jeg kommer seint når kollektivtrafikken ikke får meg fra A til Å i tide. La meg gi deg en kort beskrivelse av mine morgenrutiner. Klokka ringer kl. 06:00, etter det går alt slag i slag. Tirsdagene er ekstra morsomme, da har begge barna mine turdag. Opp og hopp! Gjør klar termoser, lage kakao, ordne fem matpakker, gjøre klar barna, spise frokost. Oi, klokka nærmer seg 07:00. Nå må jeg starte forhandlingene. Etter litt tid er vi påkledd og klare til å løpe til bussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer