Bønder, dyrk historiene!

- Hvilken mat er det norske forbrukere forbinder med den norske bonden?

Bønder, dyrk historiene!
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LANDBRUK: Etter bruddet med Staten i jordbruksoppgjøret har bøndene tydelig markert at de ikke ønsker å lage maten vår på dugnad. Men hvilken mat er det norske forbrukere forbinder med den norske bonde? Fortsatt er det forbrukere som synes det er like greit at den bortskjemte og subsidierte bonde slutter å syte og at vi heller ville bli lykkeligere av billig import. Bonden får rett og slett skylda for at vareutvalg og industriproduktene i kjøledisken ikke faller i smak. Det blir en helt feil syndebukk å ta.

Men samtidig opptrer forbrukeren som sliten syndebukk i neste runde av diskusjonen. «Det er forbrukeren som vil ha det sånn, derfor er det sånn» Hva for en dårlig unnskyldning! På hvilket grunnlag tar forbrukeren sine beslutninger? Gi forbrukerne hele historien og så skal du nok se han og hun velger annerledes.

Sist forbrukeren fikk skylda var i saken som viste at alt ikke var på stell i slaktekylling-industrien, hvor Mattilsynet påviste altfor mange avvik hos bøndene og på slakteriene. «Det er forbrukeren som vil ha billig kylling.» Men hva vet forbrukeren om alternativ produksjon?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer