CARL: Utenfor Frps valgbod på Karl Johan. Carl I Hagen. . FOTO: Ørn E. Borgen
CARL: Utenfor Frps valgbod på Karl Johan. Carl I Hagen. . FOTO: Ørn E. BorgenVis mer

Bønnhørt

Carl I. Hagen svarer om Syria

Meninger

Geir Ove Kvalheim sender meg en bønn i Dagbladet 11.Sept. om å hjelpe de mange som lider som følge av borgerkrigen i Syria og folk i nød som følge av andre konflikter. Kvalheim har tydeligvis ikke fått med seg at jeg i snart 14 dager har sagt at Norge burge gi 10 mrd. Kr. fra oljefondet til FNs Høykommissær for flyktninger slik at de mange leire i bl.a. Tyrkia, Jordan, Libanon og andre land kunne få både bedre kvalitet og kapasitet.

De som er i disse leire og som trenger langvarig individuell beskyttelse og som er i størst nød burde så få flyktningstatus og så kan Norge som andre land hente de hit som kvoteflyktninger.

Da er vi sikret at de som er kommer hit trenger beskyttelse og er blant de mest hjelpetrengende.

I dagens system er vi ikke sikre på at det er de som kan betale opp mot 10.000 dollar til menneskesmuglere for reise gjennom Europa til de nordiske land som er de mest trengende og de mest svake.

Når også asylsøkere nå strømmer inn vil de gjøre det langt vanskeligere å ta imot de mest trengende kvoteflyktninger fra FN og derfor bør vi få et system hvor alle henvises til å få sin asylsøknad behandlet på en ordnet måte i FNs leire i nærområdene.

Så jeg vil hjelpe de mange små barn til et bedre og tryggere liv istedenfor å snu ryggen til de mange fordi vi kun velger å hjelpe noen få.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.