<b>VANDRER INN I MINEFELT: I Bosnia har det kommet rapporter om at Pokemon-spillere har gått inn i minefelt i jakten på digitale monstre. Foto: AP Photo/Amel Emric/NTB Scanpix
<b>VANDRER INN I MINEFELT: I Bosnia har det kommet rapporter om at Pokemon-spillere har gått inn i minefelt i jakten på digitale monstre. Foto: AP Photo/Amel Emric/NTB ScanpixVis mer

Bosniere risikerer livet i jakten på pokemons

Leter etter digitale monstre i minefelt. 

Spillet Pokemon Go har på rekordtid blitt en av de mest populære mobilapplikasjonene.

I Bosnia skaper nå spillet stor bekymring, etter at det har blitt rapportert om tilfeller hvor spillere har vandret inn i minefelt i jakten på digitale monstre, melder BBC.

Organisasjonen Posava bez mina går ut med en advarsel på sin Facebook-side, og ber spillerne følge med på hvor de går og holde seg unna disse svært farlige områdene.

- Vi ber innbyggerne om ikke å gå inn i disse områdene, respektere minevarselskiltene og ikke gå på ukjente steder, skriver organisasjonen, ifølge BBC.

120 000 landminer

Minst 600 personer har blitt drept i ulykker med landmine siden krigens slutt i 1995.

Etter krigen har man jobbet med minerydding, og man antar at det er om lag 120 000 landminer igjen, ifølge Norsk Folkehjelp.

Det populære spillet byr på utfordringer for myndighetene flere steder enn bare i Bosnia.

Pokemon Go har resultert i både ulykker i svingdører og sammenstøt med trær, men også mer alvorlige ting, skriver NTB.

Arrestert

I Indonesia forbyr myndighetene politiet å bruke spillet og man får heller ikke spille det i det kongelige palasset, mens i Hviterussland ber myndighetene spillere om holde seg unna minefelt.

Tirsdag kjørte en person i nærheten av flyene på København flyplass i et forsøk på å fange Pokemons, melder dansk TV 2.

Tre saudiarabiske menn i tjue årene ble arrestert på en flyplass utenfor byen Jidda, mens de spilte spillet. Det er ikke lov å ta bilder på flyplassen, og for å kunne spille må brukerne ha på kameraet på telefonen, skriver DPA.

Her hjemme har Vestre Viken helseforetak iverksatt tiltak mot det populære spillet, og ber spillerne holde seg unna sykehusene.

- Det har ikke vært noen uheldige hendelser til nå, men vi har sett at en del springer rundt sykehusene med hodet ned i mobiltelefonen, sa kommunikasjonsrådgiver i Vestre Viken Odd Vegard Kandal-Wright til Dagbladet på tirsdag.