JUNI 2014:  Glastonbury-festivalen er enorm og hadde sommeren for to år siden 170 000 besøkende. Da en kloakktank gikk lekk fikk det konsekvenser for miljøet. Foto: NTB Scanpix
JUNI 2014: Glastonbury-festivalen er enorm og hadde sommeren for to år siden 170 000 besøkende. Da en kloakktank gikk lekk fikk det konsekvenser for miljøet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Bøtelagt etter at 100 000 liter festivalkloakk lakk ut i elva: - Menneskeavfall er veldig forurensende

Hendelsen resulterte i en bot på 377 000 kroner til Glastonbury-festivalen.

(Dagbladet): Den velkjente britiske musikkfestivalen Glastonbury er beordret til å betale en større sum til myndighetene etter hendelsen i juni 2014.

Nesten 100 000 liter med festivalkloakk lakk ut av en ståloppbevaringstank og ned i nærliggende Whitelake river. Forurensingen tok livet av 42 fisk og forringet vannkvaliteten, skriver The Guardian.

Miljøtilsynet har på sin side uttalt at festivalen har vokst seg større enn evnen til å håndtere avfallsmengden som produseres av gjestene. Glastonbury fikk også refs for forsinket varsling.

I 2014 var det rundt 170 000 mennesker på festivalområdet. Som følge av de enorme mengdene med kloakk ble fire kilometer av elva forurenset. Myndighetene forteller at menneskekloakk kan være svært ødeleggende.

Samtidig får Glastonbury ros for hvordan de håndterte situasjonen sommeren for to år siden.

- Detaljnivået i rapporten er god underholdning, uttaler dommeren.

Festivalen har erkjent brudd på miljøreglementet og har godtatt bøtene på til sammen 31 000 britiske pund, rundt 377 000 kroner.

Godt over halvparten av summen var saksomkostninger.