Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Spillselskaper

Bøtelegg kjendiser som undergraver norsk spillpolitikk

Noen tjener godt på andres elendighet.

SKAPER REAKSJONER: Folkehelten har laget en reklamefilm med Ari Behn i hovedrollen. Både filmen, og det at pengespillselskapet Folkeautomaten står bak, skaper reaksjoner. Video: Folkehelten Vis mer Vis mer
Meninger

Det faller Michel Sterk i Folkeautomaten tungt for brystet at Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen og Mina Gerhardsen i Actis ønsker å bøtelegge kjendiser og PR-byråer som medvirker til ulovlig markedsføring av pengespill (Dagbladet 1. februar).

Sterk representerer en bransje som teppebomber tv-kanaler med ulovlige pengespillreklamer. Det er lett å forstå at han ikke ønsker at lovbrudd skal få konsekvenser.

I Blå Kors møter vi ofrene for spillselskapenes virksomhet. De kommer til oss for hjelp for sin avhengighet, ofte etter tap av flere hundre tusen kroner. Under behandling forteller mange spilleavhengige om aggressive spillselskaper som forsøker å lokke dem tilbake – slik at de kan tape mer.

Spilling får konsekvenser for flere. Ofte trenger også ektefeller hjelp. Mange opplever at tilliten i forholdet er borte, og de er ruinert. Barn rammes ved at foreldrene ikke har råd til å betale for aktivitetene deres, eller reise på ferie.

Men noen tjener godt på andres elendighet. I fjor brukte spillselskapene 634 millioner kroner på ulovlig reklame i Norge. Artisten Sandra Lyng Haugen fikk nok av samarbeidet med Folkeautomaten, og ønsket ikke lengre å bidra til at noen ble spilleavhengige. Nå har Sterks selskap signert Ari Behn i hennes sted. Det er et problem at norske kjendiser og PR-byråer bidrar til å undergrave norsk pengespillpolitikk av omsorg for egen lommebok.

Se til Finland: Der gir de bøter på opptil 900.000 kroner til de som inngår kontrakter med selskap som ikke har lov til å tilby pengespill. Innfører våre myndigheter et slikt bøtenivå, vil det trolig sette en stopper for mye av den uønskede reklamen vi nå har i Norge. Det vil hjelpe spilleavhengige!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling