DEBATT

Debatt: Spillselskaper

Bøtelegg kjendiser som undergraver norsk spillpolitikk

Noen tjener godt på andres elendighet.

SKAPER REAKSJONER: Folkehelten har laget en reklamefilm med Ari Behn i hovedrollen. Både filmen, og det at pengespillselskapet Folkeautomaten står bak, skaper reaksjoner. Video: Folkehelten Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det faller Michel Sterk i Folkeautomaten tungt for brystet at Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen og Mina Gerhardsen i Actis ønsker å bøtelegge kjendiser og PR-byråer som medvirker til ulovlig markedsføring av pengespill (Dagbladet 1. februar).

Sterk representerer en bransje som teppebomber tv-kanaler med ulovlige pengespillreklamer. Det er lett å forstå at han ikke ønsker at lovbrudd skal få konsekvenser.

I Blå Kors møter vi ofrene for spillselskapenes virksomhet. De kommer til oss for hjelp for sin avhengighet, ofte etter tap av flere hundre tusen kroner. Under behandling forteller mange spilleavhengige om aggressive spillselskaper som forsøker å lokke dem tilbake – slik at de kan tape mer.

Spilling får konsekvenser for flere. Ofte trenger også ektefeller hjelp. Mange opplever at tilliten i forholdet er borte, og de er ruinert. Barn rammes ved at foreldrene ikke har råd til å betale for aktivitetene deres, eller reise på ferie.

Men noen tjener godt på andres elendighet. I fjor brukte spillselskapene 634 millioner kroner på ulovlig reklame i Norge. Artisten Sandra Lyng Haugen fikk nok av samarbeidet med Folkeautomaten, og ønsket ikke lengre å bidra til at noen ble spilleavhengige. Nå har Sterks selskap signert Ari Behn i hennes sted. Det er et problem at norske kjendiser og PR-byråer bidrar til å undergrave norsk pengespillpolitikk av omsorg for egen lommebok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer