Anmeldelse: Jussi Adler-Olsen, Offer 2117

Bøttevis med dramatikk

Jussi Adler-Olsens siste krimroman kommer til å bli en forrykende filmthriller, etter at alle de løse trådene er klippet bort.

POPULÆR: Jussi Adler-Olsen er blant Danmarks mestselgende krimforfattere. Foto: Jacques Hvistendahl
POPULÆR: Jussi Adler-Olsen er blant Danmarks mestselgende krimforfattere. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

IS-terror i tyske storbyer, båtflyktningers grusomme skjebne og en livsfarlig gutteromsterrorist. Jussi Adler-Olsen er helt uten måtehold når han snekrer sammen en kriminalhistorie. Men når du først har vent deg til hans voldsomme overdrivelser, mange sidesprang og nær sagt barokke billedspråk blir dette etter hvert ganske oppslukende.

«Offer 2117» er bok nummer åtte i serien på ti om antihelten Carl Mørch og hans avdeling Q. I forrige bok, «Selfies», tok Adler-Olsen blant annet for seg Roses dramatiske fortid og årsaken til hennes sammenbrudd. Nå er det den gåtefulle Assads tur.

Han besøker Rose, som fremdeles er psykisk nedbrutt og har stengt seg inne i leiligheten der hun har klistret veggene fulle av avisutklipp over verdens ondskap. Assad blir sjokkskadd da han ser et bilde av en eldre avdød kvinne fra en strand på Kypros. Hun er, som tittelen sier, båtflyktningoffer 2117 det året. Bak henne står to vettskremte kvinner. Bildet av de to gjør Assad helt desperat, og Rose klarer å lokke ut av ham hans virkelige identitet og fortid. Den er så grusom og dramatisk at det kunne holdt for en egen bok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer