Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bow To Each Other fikk årets Bendiksenpris

Popduoen Bow To Each Other har fått årets Bendiksenpris på 100.000 kroner. Vinneren betegnes som en god kandidat til å bli en av de neste store musikkeksportene til utlandet.

FIKK ÅRETS BENDIKSENPRIS: Popduoen Bow To Each Other har fått årets Bendiksenpris på 100.000 kroner. Her under utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum . Foto: NTB Scanpix
FIKK ÅRETS BENDIKSENPRIS: Popduoen Bow To Each Other har fått årets Bendiksenpris på 100.000 kroner. Her under utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum . Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Popduoen mottok prisen tirsdag kveld.

- Det føles utrolig bra at arbeidet vi har lagt ned i musikken vår, blir anerkjent, og at musikken blir satt pris på, uttalte de to da nominasjonen ble kjent tidligere denne måneden.

Norsk-canadiske Bow To Each Other består av Gunhild Ramsay Kristoffersen og Megan Kovacs. I juryens begrunnelse het det blant annet at artistene «lager popmusikk av ypperste klasse» og representerer «noe av det mest spennende som har kommet ut av den norske popverdenen de siste årene».

I januar danket duoen ut både a-ha og Marcus & Martinus med sitt Susanne Sundfør-produserte album «My Heart is a Target» og vant Spellemann i popklassen.

Bendiksenprisen er oppkalt etter artist og produsent Arne Bendiksen og ble tirsdag delt ut for sjuende gang. Det er interesseorganisasjonen GramArts styre - bestående av de nominertes egne musikerkolleger - som kårer vinneren.

Tidligere vinnere er blant andre Karpe Diem, Ida Jenshus, Stein Torleif Bjella og Highasakite. I tillegg til Bow To Each Other var årets nominerte Anders Jektvik, Bendik, Ingebjørg Bratland og No. 4.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!