Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bowie best på nett

David Bowie ble kåret til årets nettpioner da Yahoo mandag kåret de beste nettstedene i musikkens virtuelle verden. Beck.com og 9inchnails.com ble også fremhevet.

Multikunstneren Bowies nettsted skiller seg definitivt ut i nettjungelen. Selve utseendet og grafikken er en pryd for øyet, og i tillegg gir Bowienet sine lesere ekstraservice så det holder.

Billedkunst

Foruten å lese og lære om artisten, kan man på Bowieart se artistens billedkunst og skulpturer. Brukerne kan også chatte, se små videoklipp og motta informasjon om Bowie på e-post. Eller hva med å ha en egen e-postadresse på davidbowie.com?

Jo bedre tilbud man vil ha, jo mer må man imidlertid betale. VIP'ene blant Bowienets medlemmer blir blant annet invitert til å delta i mixingen av en ny Bowielåt over internett.

Låta skal være med på artistens nye album, Bowie at the Beeb, som lanseres i September. 31. juli kan BowieNettere se Bowie jobbe i studio og chatte med ham. Vil du være med på mixingen, er det altså ikke for sent.

Kitschy Beck, terapi med Bjørk

En mer kitschy hjemmeside er Beck.com. Denne svarer til artistens image, og er mer humoristisk. Foruten mye informasjon om artisten og hans turnéer, kan man også se bilder av Beck hengende fra taket.

På Bjork.com blir du ønsket «welcome to your senses», i tråd med artistens sensuelle image. Men selve siden er mer informativ enn sensuell, selv om leserne som har gått seg bort i nettvrimmelen blir tilbudt terapi.

Rød og blå på nett

Yahoo kåret Nine Inch Nails' nettsted til beste fansted. Red Hot Chili Peppers.com ble også fremhevet. Nettstedet slår deg direkte ned i støvlene. Sidene står altså i stil med gruppa for øvrig.

Interessert i jazz? Da er Bluenote.com noe for deg. Dette er nydelige blå sider som ivaretar plateselskapets historiske image.

Artistene på nettet

Se de beste nettstedene
http://www.davidbowie.com
http://www.beck.com
http://www.bjork.com
http://www.9inchnails.com
http://www.redhotchilipeppers.com
http://www.bluenote.com

<B>MULTIKUNSTNER:</B> David Bowie er ikke bare en dyktig musiker. Han markerer seg også på nettet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media