Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«David Bowie: The Last Five Years»

Bowie-dokumentar kaster nytt lys over stjernas siste tid

Fikk dødsbudskapet bare tre måneder før han døde.

SISTE MUSIKKVIDEO: Videoen til David Bowies siste singel, «Lazarus», ble lenge oppfattet som en beskjed til fansen om at sangeren skulle dø. Nå sår nye opplysninger tvil om teorien. Foto: COLUMBIA RECORDS
SISTE MUSIKKVIDEO: Videoen til David Bowies siste singel, «Lazarus», ble lenge oppfattet som en beskjed til fansen om at sangeren skulle dø. Nå sår nye opplysninger tvil om teorien. Foto: COLUMBIA RECORDS Vis mer

(Dagbladet): I dokumentarfilmen «David Bowie: The Last Five Years» kommer det fram at den verdenskjente artisten fikk dødsbudskapet bare tre måneder før han sovnet inn, skriver The Guardian.

Dokumentaren har premiere lørdag kveld på BBC2, dagen før kunstneren ville fylt 70 år. Bowie skal ha fått beskjed om at kreftbehandlingen ble stoppet mens han filmet musikkvideoen til hans siste singel, «Lazarus».

David Bowie døde 10. januar 2016, få dager etter at hans 25. studioalbum, «Blackstar», ble sluppet. Musikkvideoen til «Lazarus» ble regissert av Johan Renck, og i dokumentaren nekter regissøren for at de planla å hinte til Bowies død i videoen.

- David sa at han ville lage en enkel performance-video. Jeg kom opp med konseptet en uke før han fikk den endelige beskjeden, og samme uka som innspillingen ble jeg informert om at det «var over», at sykdommen hadde vunnet og at de stoppet behandlingen, sier Renck i dokumentaren.

At Bowie ligger i en seng i «Lazarus» er fordi det passer med tematikken, det bibelske aspektet ved låta, men har ingenting å gjøre med at han er syk, hevder regissøren videre.

«David Bowie: The Last Five Years» er laget av Francis Whately og plukker opp tråden fra forrige dokumentar Whately laget om sangeren i 2013, kalt «David Bowie: Five Years». Den første filmen tok for seg åra 1971 til 1981.

Bowie, hvis egentlige navn var David Robert Jones, døde av kreft, etter å ha vært syk i 18 måneder. Ingen ante musikklegenden var syk, og en hel musikkverden ble etterlatt i sjokk.

En lang rekke kjente mennesker gikk bort i løpet av fjoråret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling