Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bowie i storform

LONDON (Dagbladet): En gledelig nyhet til alle gamle, nye og kommende David Bowie-fans: Åpningskonserten på Europaturneen i går kveld viste at mannen er tilbake i en form han ikke har hatt siden storhetsdagene på 70-tallet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nær to timer holdt han et grep om publikum som få andre artister er i stand til, med en godt regissert miks av materialet fra hans nye plate «Outside» og et nennsomt utvalg gamle låter. Og heldigvis holdt han ikke ord. I motsetning til påstanden på mandagens pressekonferanse om at han egentlig ikke liker konserter, storkoste han seg på scenen, gliste rått og hilste endatil på kjente blant publikum.

Musikken tung og svingende, og strippet for teknologi og organisk lydsatt av et glimrende band (med Bryan Ferry-bassisten Gail Ann Dorsey og gitaristene Reeves Gabrels og veteranen Carlos Alomar i spissen) framsto også låtene fra den nye skiva som sanger med umiskjennelig Bowie-touch. Som «Outside» og singelen «The Hearts Filthy Lesson».

Nerdrumsk

Scenografien var like imponerende som musikken, enkelt mettet av symbolikk og asyl-aktig inspirert av Bowies research-tur til det sveitsiske mentalsykehuset Guggin, og heller ikke blottet for en viss Odd Nerdrum-fascinasjon.

Men det som i ytterste grad gjorde konserten til et musikalsk stålgrep var Bowie selv. Kledd i en armløs batikkskjorte og med et sensuelt kroppspråk en 20-åring verdig holdt han grepet fast konserten gjennom. Og til de som måtte tvile: Han synger bedre enn noensinne.

Hele Norges coronakart