Bowie med kryptisk «norsk» melding

Hvilken hilsen er det popstjernen sender ut etter ti års taushet?

DAVID BOWIE 2006/2013:  David Bowie ble skadet da en publikummer kastet en rød kjærlighet i ansiktet hans under konserten på Norwegian Wood i Frognerbadet i 2006. Nå er han ute med ny åt, video og en hilsen til Norge på t-skjorta. Foto:Henning Lillegård / Sony Music
DAVID BOWIE 2006/2013: David Bowie ble skadet da en publikummer kastet en rød kjærlighet i ansiktet hans under konserten på Norwegian Wood i Frognerbadet i 2006. Nå er han ute med ny åt, video og en hilsen til Norge på t-skjorta. Foto:Henning Lillegård / Sony Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag fyller David Bowie 66 år.

Det feirer han med å ta på seg t-skjorte med teksten «M/S Song of Norway» i videoen til ny låt.

«Song of Norway» «Where Are We Now» er navnet på singelen, en lavmælt, episk og melankolsk låt der Bowie poserer mot en vegg i mørk blå t-skjorte med påskriften «Song of Norway» - etter nærmere ettersyn står det et M/S foran - som tyder på at det er cruiseskipet t-skjota stammer fra.

Her kan man bare spekulere i hva artisten mener, for det er neppe tilfeldig at - når han først viser noe annet nærbilde av ansiktet, så er det med denne t-skjorta. Kan det være så enkelt at han er i målgruppa for cruiseturister....

Kan det være en hilsen til Norge og konserten i Frognerbadet i 2004, da han fikk en kjærlighet på pinne kastet i øyet? Dagbladets fotograf Henning Lillegård fanget øyeblikket, der man ser pinnen treffer øyeeplet.

Et takk for sist? Denne historien - og bildet - gikk verden rundt, og Bowie var temmelig irritert på at han ble skadd i løpet av konserten.

At David Bowie alltid kommer til å huske denne konserten, må man vel kunne regne med.

Bowie har som kjent nedsatt syn på det ene øyet, og i smerte og raseri ropte han i mikrofonen ut til publikum:

-Jævla idiot - Jeg har bare ett øye, din jævla idiot. Heldigvis traff du det riktige!

En sjokkert Bowie ble stående og vri seg i smerte flere minutter, mens han ropte grove ukvemsord på engelsk i retning den ukjente gjerningspersonen.

«Song of Norway» er også en operette, skrevet i 1944 av Robert Wright og George Forrest. Den er basert på en bok av Milton Lazarus og Homer Curran og musikk av Edvard Grieg.

Toralv Maurstad «Song of Norway» ble seinere en film om Griegs liv, men ble ingen suksess.

Toralv Maurstad hadde hovedrollen i den amerikanske filmen fra 1970.

Wenche Foss og andre norske skuespillere hadde også roller. Florence Henderson spilte kona Nina Grieg.

Bryter tausheten Flere utenlandske medier skriver om Bowies nye singel, som er produsert av Bowies samarbeidspartner Tony Visconti.

Bowie har ikke spilt live siden 2006 og har sjelden vært sett offentlig siden da.

Den nye sangen ble spilt inn i New York og videoen er regissert av Tomy Oursler. Singelen «Where Are We Now» er første smakebit på albumet «The Next Day» - hans første på snart ti år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer