Bowie-nyhet ga millionsalg

David Bowie er allerede en suksess for Quart-festivalen. Festivalen solgte billetter for en million kroner da det ble kjent at Bowie kommer til Sørlandet.

Først i går fikk Quart-sjef Toffen Gunnufsen bekreftelse fra David Bowies management om at den 55 år gamle legenden er klar for konsert på Odderøya onsdag 3. juli. Men allerede onsdag i forrige uke sprekte TV2 nyheten. Det nøt festivalen godt av.

- Billettsalget eksploderte som følge av Bowie-lekkasjen. Fra TV2-sendingen onsdag kveld til vi gikk fra jobb fredag ettermiddag solgte vi billetter for en million kroner, forteller Pål Hetland i Quarten.

Dermed har investeringen av Bowie på årets festivalprogram allerede betalt seg. Totalt har Quart-festivalen lagt ut billetter til en verdi av nærmere 20 millioner kroner. Rundt halvparten av disse er nå solgt.

Bowie, som slipper sitt nye album «Heathen» mandag 10. juni, får oppvarming fra den amerikanske folkrocksensasjonen The White Stripes på Odderøyas Idrettsplass. Ut over Quart-konserten gjør Bowie bare to andre konserter i Europa, i danske Horsens og belgiske Ostende.Her er noen av de største navnene under årets Quart-festival:

Tirsdag 2. juli:

Travis

Millencolin

Jon Spencer Blues Explotion

Rival Schools

Onsdag 3. juli:

David Bowie

No Doubt

White Stripes

Torsdag 4. juli:
Rammstein

Fredag 5. juli:

Belle and Sebastian

Cornershop

And You Will Know Us By The Trail Of Dead

Ed Harcourt

Bobby Conn

Lørdag 6. juli:

Turboneger

The International Noise Conspiracy

Princess Superstar

Resten av programmet blir lagt fram innen utgangen av april.

LØNNSOM FOR QUART: Onsdag 3. juli står David Bowie på scenen under Quart-festivalen.