Bowie som journalist og homsegangster

Kunstmagasinet Modern Painters har knyttet til seg en ny kunstskribent. Han heter David Bowie og figurerer allerede i spaltene.

I marsnummeret av magasinet har han intervjuet den superkontroversielle kunstneren Jeff Koons. Amerikaneren er kjent for sine rumpeinstallasjoner og sitt forhold til den italienske pornodronningen Cicciolina.

Årtusenskifte

Bowie nøyer seg ikke bare med å skrive for Modern Painters. GQ og Interview er blant frilansjournalistens oppdragsgivere.

Mangemilliardæren Bowie gjør ikke frilansoppdragene for å tjene penger. Inntektene fra skribentvirksomheten har han gitt til Big Issue, en London-avis som skrives og utgis av byens hjemløse.
Det er flere som har merket seg David Bowies inngående kunnskaper om moderne kunst, og blant dem er statsminister Tony Blair. I forbindelse med Blairs gigantiske planer for markeringen av årtusenskiftet, har han bedt Bowie plukke ut 100 bilder til The National Portrait Gallery.

Bifil gangster

For tida oppholder rockeren seg på Isle of Man, i forbindelse med innspillingen av «Everybody Loves Sunshine». I filmen spiller han Goldies bifile gangsterkjæreste og framstår som en hardkokt kriminell.

Første uke i april skal Bowie vende tilbake til New York for å overvære musikkanalen VH-1s kåring av rockens 100 største navn. Det er 100 av dagens fremste rockere som har stått for avstemningen og på lista figurerer Bowie foran Elvis Presley. Men begge er grundig slått av Beatles og Stones.