Bowie til Quart\'n

David Bowie skal spille på sommerens Quartfestival.

Etter planen skal den britiske artisten spille på Idrettsplassen 3. juli. Bowie slipper albumet «Heathen» 10. juni. Den er produsert av Tony Visconti, som også produserte de tidlige Bowie-platene «Space Oddity» (1969) og «Young Americans» (1975).

Med sine 55 år blir Bowie trolig den eldste artisten under årets festival, men festivalsjef Toffen Gunnufsen regner med at tenåringene får sitt når No Doubt spiller i Bendiksbukta samme dag.

- Bowie er en levende legende på linje med Iggy Pop, som vi hadde her i 1998. Jeg tror pinadø jeg må bak scenen og hilse på ham sjøl, sier Gunnufsen.

Klare for Quarten er også Punjab-engelske Cornershop, som nylig fikk terningkast seks i Dagbladet for sitt nye album «Handcream For A Generation», den amerikanske eksentrikeren Bobby Conn , den engelske rocketrioen Muse , som i går spilte for et utsolgt Rockefeller, bluesfornyeren Jon Spencer og hans Blues Explosion , hardcoreheltene Dropkick Murphys og helt ferske navn som The Music og The Icarus Line . Til klubbkveldene på Caledonien er det klart at blant andre Timo Maas og Luke Slater kommer.

VETERAN-ROCK: David Bowie har holdt det gående i en mannsalder. I sommer kan du se 55-åringen på Quart-festivalen.