Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boy-band-livet

Det norske boybandfenomenet Boyzvoice er klar med nytt album og film. Her avslører de hvordan livet i et boyband virkelig er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brødrebandet Boyzvoice ble oppdaget etter en opptreden i «Mandagsklubben» våren 99. Ved juletider solgte de til platina av «Let Me Be Your Father Xmas». Lenge ble det hevdet at Boyzvoice fløt på kjendisstatusen til gruppas, eh, skjulte medhjelper Espen Eckbo. Men nå er guttebandet fra Vøyenenga i Bærum tilbake for å vise at de kan stå på egne bein. Og de sier ikke nei til å guide Dagbladets lesere inn i boybandlivet og dets forskjellige faser.

- Vi kjenner bransjen, lover frontfigur M'Pete.

Fase 1:

Bandet settes sammen gjennom auditions av en ambisiøs manager og en ditto produsent. Produsenten jobber dag og natt i studio - bandmedlemmene konsentrerer seg om trening i helsestudio og terping med koreograf og stylist. Eksempel: Midnight Sons. Boyzvoice kommenterer:

- Vi het The Lund-Bergseters Trio da manager Timothy Dahle oppdaget oss, men Timothy mente det ikke helt holdt mål, forteller de. Tom Petter tok artistnavnet M'Pete, Torbjørn ble til Hot Tub, mens eldstemann Roar valgte å bruke Roar som sitt artistnavn slik at han ikke skulle forvirre sine to barn. - Produsenten liker best å jobbe i studio når gutta ikke er der, forklarer Timothy Dahle. Helsestudioet er essensielt, mener M'Pete.

- Jentene skal jo like kroppen min og få lyst til å ligge med meg, på en måte.

Fase 2:

Lanseringen begynner. Får sine første hits. Jentebladene begynner å gjøre reportasjer. Ingen i bandet har kjærester. Framstår som veldig unge og veldig heterofile, men er det sant? Eksempel: A1. Boyzvoice kommenterer: Boyzvoice velger å være ærlige og åpne også når det gjelder alder.

- Vi burde kanskje ha løyet ned Roars alder til 25, men en 34-åring med måne bør forbli 34, sier M'Pete. Hot Tub har aldri hatt kjæreste. Han synes det er dumt at de andre bare inviterer jenter med opp på rommet.

Fase 3:

Flere singler, flere videoer, flere artikler. Personligheten til de forskjellige medlemmene begynner å komme fram. Gjør en coverversjon som blir deres gjennombrudd. Eksempel: Five, Westlife. Boyzvoice kommenterer:

- Vi valgte å gjøre en fengende danceversjon av «Born In The USA». Litt forsmedelig at vi ikke tenkte på «Take On Me»

Fase 4:

Store i USA, men sliter med å slå igjennom i Europa. Mest kjent på disse breddegrader fordi et av medlemmene er sammen med/har vært sammen med Britney Spears/Aqua-Lene eller liknende. Eksempel : {lsquo}N Sync Boyzvoice kommenterer: Da Posh Spice ble sammen med David Beckham, ble Timothy Dahle inspirert til å foreslå at M'Pete burde bli sammen med Linda Medalen. Men da satte M'Pete foten ned.

- Jeg mener å ha hørt et rykte - det var nok på Internett - om at jeg har et forhold til Aqua-Lene, men det er I såfall ikke tilfelle.

Fase 5:

Har hatt masse hits. Utsolgte turneer. Bandet henger på alle jenterom. Sparker manageren for å ta kontroll over egen karriere. Eksempel: Backstreet Boys. Boyzvoice kommenterer:

- Egentlig har vi aldri vært noe boyband. Vi er tre gutter, men herregud, er Kiss og Pink Floyd boyband også, da? Det er en helt irrelevant kategorisering.

Fase 6:

Etter en greatest hits-samling splittes bandet. Flere av medlemmene blir kjapt veldig anonyme. Eksempel: Take That, Boyzone. Boyzvoice kommenterer: Alle i Boyzvoice er innforstått med at Roar kommer til å bli den anonyme hvis gruppa splittes.

Fase 7:

Bandet har vært splittet en tid, men bestemmer seg for å gjøre comeback med en mer moden stil. Faren er at man blir sett på som for gammel og at man må juge alderen nedover nok en gang. Eksempel: E17, a-ha. Boyzvoice kommenterer:

- Jeg tror jeg vet om noen som var i 50-årsdagen til Morten Harket. Og Paal Waaktaar er godt over 50. Sjekk hentesveisen hans, da!, insisterer M'Pete.

Fase 8:

Et tidligere medlem i et boyband har blitt megastjerne på egen hånd. Eksempel: Robbie Williams, Ronan Keating. Boyzvoice kommenterer: M'Pete vil bli stor. Han ser hva som skjer rundt ham, med Ronan og Robbie. Men dette er etbetent tema. Timothy Dahle krever samhold foran utgivelsen av «Get Ready To Be Boyzvoiced».

«Get Ready To Be Boyzvoiced»: Gutta i Boyzvoice er klare med nytt album.