Boy George blir neppe straightere enn dette

I croonerhumør på sin første studioplate på 18 år.

NY LOOK, KJENT STIL: Boy George er nesten ikke til å kjenne igjen utseendemessig når han nå gir ut sitt første album på 19 år, men stilen er delvis den samme.
NY LOOK, KJENT STIL: Boy George er nesten ikke til å kjenne igjen utseendemessig når han nå gir ut sitt første album på 19 år, men stilen er delvis den samme. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: George Alan O'Dowd (52), aka Boy George, huskes best for låter som «Do You Really Want To Hurt Me» (1982) og «Karma Chameleon» (1983) med gruppa Culture Club, en androgyn stil med flagrende gevanter, narkomisbruk  - og skandaler.

I 2007 ble han blant annet dømt til 15 måneder i fengsel for å ha lenket en nordmann med håndjern til en vegg i hjemmet sitt i London.  Dj-karriere Etter at popkarrieren dabbet av, gjorde Boy George suksess som dj fra 90-tallet.

«This Is What I Do» er første studioalbum siden 1995, og det høres ut som et uhøytidelig og upretensiøst overskuddsprosjekt.

Det kommer særlig til uttrykk i den ærlige og selvransakende - og fengende - crooneraktige åpningen «King Of Everything» («What's the word on the street / Have I lost my crown, or will I be king again?») og den søte, florlette balladen «It's Easy» («It's easy when you're the one who stops loving first»). «Death Of Samantha» er en ok cover av Yoko Ono.

Sjangermessig svinger albumet mellom reggae/ska, dub, pop, funk, elektronika, soul og hip hop, og uttrykket er lettere pompøst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer