POPULÆRE: Mange fans drømmer om å møte medlemmene i bandet One Direction. Én av dem har blitt rik på det. Foto: Charles Sykes / NTB Scanpix
POPULÆRE: Mange fans drømmer om å møte medlemmene i bandet One Direction. Én av dem har blitt rik på det. Foto: Charles Sykes / NTB ScanpixVis mer

Boyband-fan får bokkontrakt

Anna Todd (25) blir rik på fan fiction.

(Dagbladet): Amerikanske Anna Todd (25) har hatt stor sukess med å skrive fiktive historier om de fem guttene i bandet One Direction.

«After»-serien hennes, som er inspirert av både «Twilight» og «50 Shades of Grey», har blitt så populær at den unge skribenten nå har landet en bokkontrakt hos forlaget Simon & Schuster.

Ifølge Publisher's Weekly er avtalen verdt et sekssifret antall dollar.

800 millioner visninger
Todd begynte å skrive såkalt fan fiction om tenåringsheltene i 2013.

De mange og korte kapitlene hennes er lest over 800 millioner ganger på Wattpad (skribentenes YouTube, red.anm.) og hun har over en million lesere.

Fortellingen hennes handler om 18 år gamle Tessa Young, som plutselig opplever at livet blir langt mer komplisert etter møtet med «en uhøflig gutt ved navn Harry».

Hun blir også kjent med vennene hans, Niall, Liam, Zayn og Louis (navnene på gutta i One Direction, red.anm.).

På Wattpad advares leserne mot «detaljerte sexscener, tonnevis av stygt språk og mange, mange skrivefeil».

- Enormt
Selv hadde ikke Todd forventet at det så til de grader skulle ta av.

- Jeg ble veldig overrasket, det er jeg framdeles. Det var enormt å bikke en million lesninger, sier hun til Sugarscape.

Bokdebutanten har følgende forklaring på hvorfor fan fiction har blitt en populær sjanger.

- Jeg tror at folk vil ha mer. Jeg vil ha mer av alt! Når du ser One Direction på ToyTube og går på konsertene og twitrer til dem, er det alltid et behov for mer. Og det er ingenting somer som å å sette seg ned og tilbringe ltit tid med dem i form av fan fiction, sier hun.

Totalt skal «One Direction»-boka gis ut i tre volum. Den første publiseres i november, mens de to neste vil komme i januar og mars 2015.

 

TENÅRINGSHELT: One Direction-medlem Harry Styles har mange iherdige fans. Her møter han japanske fans in Tokyo. Foto: Koji Sasahara / NTB Scanpix
TENÅRINGSHELT: One Direction-medlem Harry Styles har mange iherdige fans. Her møter han japanske fans in Tokyo. Foto: Koji Sasahara / NTB Scanpix Vis mer