Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boyband-perle

Trond-Viggo Torgersen tusler rundt med skotten sin og de andre raringene og lar de andre holde på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV: Flokker med humorister står opp og fram med raping, skjelling og smelling. Noen verre enn andre, noen bedre enn de som var dårlige. Takk Herren for at ikke Trond-Viggo har latt seg friste til å kaste seg på en eller annen trendy humorbølge, men klart å holde fast med det han kan, det å være Trond-Viggo. Det så vi igjen i går kveld på Samfundet.

Populistisk kan vi si at Trond-Viggo er den gamle Harald Eia, nei den nye Bård Tufte Johansen - og mest av alt Torgersen, som også i 2003 var i Samfundet med fine ting.

Dette ble tv-sendt i NRK uten ståk. Den siste uka har kroppen hans fått mye forhåndsreklame fordi en kardinal valgte å ta ut noen paveskjetser.

Sensuristene (dette ble innspilt i fjor høst) har likevel ikke klart å kutte vekk alt, og det var da morsomt med håndskrevne brev med «papa»? Denne anmeldertufs kan ikke fatte begrunnelsen for at paveriet er fjernet i en samtid preget av at Kjell Magne Bondevik står fram som IKEA-minister.

Kardinalen Lasse

Produsent Hasse Lindmo, fra frimurerkanalen, kom med maktbegrunnelsen at innslagene ikke var morsomme nok. Hvem har sagt at katolisisme er morsomt? Janne Haaland Matlary? Og, det tidligere barneombudet er jo ikke akkurat medlem av ondskapens akse.

Men, gud bevare meg vel, den første halvtimen fra Trondheims studentstue var gjennomsyret av kvalitet, takket være Torgersens medmenneskelige utstråling, finslipte tekster, stram regi og sprudlende gjøglerglede.

Torgersen rapper også elegant Gary Larsons tegneserie-dyreverden og gjør dette til sin tiara.

 SOFAGLEDE:  Trond-Viggo Torgersen tør å dra med seg gamle kjente som Flode og Hjalmar, men byr også på nye figurer som gjør at fredagskveldene framover kan brukes til alt annet enn å skrifte. Hans boybandutgave av «Hjalmar» var en perle, mener vår anmelder. Foto: Arild Juul/NRK
SOFAGLEDE: Trond-Viggo Torgersen tør å dra med seg gamle kjente som Flode og Hjalmar, men byr også på nye figurer som gjør at fredagskveldene framover kan brukes til alt annet enn å skrifte. Hans boybandutgave av «Hjalmar» var en perle, mener vår anmelder. Foto: Arild Juul/NRK Vis mer

Boyband-Hjalmar

Atle Halstensen med band groover tett som et trygt musikalsk rammeverk rundt den mollstemte humoristen. Linn Skåber er prima i alle småroller, spesielt sammen med politimannen fra Homsepatruljen.

Viggo er heller ikke redd for å bli sentimental og alvorlig i kjærlighetsvisa til far/pappa/papa.

Dette er familieunderholdning med underfundighet og varme for store, små og «Hjalmar» - Torgersens resirkulerte gamle slager til felles sofaglede. Boyband-utgaven av «Hjalmar» var en perle.

Trond-Viggo har hatt mange forskjellige roller siden istida. I seks fredager framover blir han vår fastmorolege innenfor stand-up-revy-kabaret. Pax tecum, Flode!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!