Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Boybandet Ekko Ekko fra Alta blir beskrevet som en blanding av Sirkus Eliassen og One Direction

- De er popstjerner i nord og får masse meldinger fra jenter.

(Dagbladet): Guttebandene One Direction og The Wanted smelter unge pikehjerter verden over. Nå har også Norge fått sitt helt eget boyband - Ekko Ekko fra Alta.

- Det er ikke så lett å finne gutter som tør å gjøre dette. Det er mange som hater på sånne prosjekter, men de får jo også jentene som elsker dem, sier manager for bandet Hanna Krogh-Reinsnes og fortsetter:

- Under den første konserten var responsen som ventet. Det var både hylende entusiastiske jenter og folk som visket hvor teit det var i hjørnet. 

Hun forteller at det hele startet på ungdommens hus i Alta. Krogh-Reisnes hadde alltid drømt om å starte et boyband og ble derfor hyret inn til prosjektet. Alta-guttene Håkon Mathias Guttormsen (17), Ole Kristian Samuelsen (20), Helge Reinsnes Moen (17) og Jonathan Kongsbak Jæger (19) ble plukket ut på audition, og utgjør nå bandet Ekko Ekko.

- Popstjerner i nord De spilte sin første offentlige konsert på en festival i Alta i mars i år foran 2500 tilskuere, og ble raskt en snakkis i nord. I avisa Nordlys blir de blant annet omtalt som en blanding av Sirkus Eliassen og One Direction.

- Her i nord er de popstjerner allerede. Gutta var litt skremt over all responsen i starten, men nå er det masse jenter som sender dem meldinger og snapchat-bilder hele tida. De er helt oppe i skyene, sier manager Krogh-Reinsnes og ler.

Til nå har bandet gitt ut fire singler, og er nå ute med en fersk musikkvideo til sin siste singel. Se video over.

Med seg på laget har de også fått 17 år gamle Sebastian Willassen fra Alta, som kaller seg Sebawstian, som produsent. De har også fått lokale sponsorer med på videoen, som dermed fikk et budsjett på hundre tusen kroner.

-Av med skjorta - Vi hadde det helt hysterisk artig med den videoen. Vi kjørte langt ut til havet og på vidda og filmet i en uke. Også tvang jeg dem til å være skikkelig boyband og ta av seg skjorta, sier Krogh-Reinsnes og flirer.

Konseptet er å være fullt ut boyband. I tillegg synger gutta på finnmarksdialekt.

- Jeg har sett at flere kaller det en miks av One Direction og Sirkus Eliassen. Det synes jeg egentlig er en kul og riktig beskrivelse. I tillegg er det stilmessig også litt likt The Wanted. Vi prøver å blande litt forskjellige stiler, sier manageren.

Da de startet prosjektet hadde de ikke altfor store planer, uten å prøve å gi ut noen singler og se hva som skjer.

Nå ser imidlertid manager Krogh-Reinsnes et kjempepotensiale hos gutta og ser at de får masse oppmerksomhet. De håper å nå ut også sørover i landet etter hvert.

Hva synes du om Norges nye boyband?

 EKKO EKKO: Jonathan Kongsbak Jæger, Helge Reinsnes Moen, Håkon Mathias Guttormsen og Ole Kristian Samuelsen. Foto: Mads Suhr Pedersen
EKKO EKKO: Jonathan Kongsbak Jæger, Helge Reinsnes Moen, Håkon Mathias Guttormsen og Ole Kristian Samuelsen. Foto: Mads Suhr Pedersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media