Bøyer av etter massiv kritikk

TV2 tar selvkritikk.

LEGGER SEG FLAT: Etter TV2s nyheter om situasjonen i Sykehjems-Norge basert på deres egen undersøkelse, har kanalen ogprogramleder Oddvar Stenstrøm møtt massiv motstand, som på feil grunnlag grillet Jens Stoltenberg om temaet. Nå tar TV2 selvkritikk. Faksimile: TV2
LEGGER SEG FLAT: Etter TV2s nyheter om situasjonen i Sykehjems-Norge basert på deres egen undersøkelse, har kanalen ogprogramleder Oddvar Stenstrøm møtt massiv motstand, som på feil grunnlag grillet Jens Stoltenberg om temaet. Nå tar TV2 selvkritikk. Faksimile: TV2Vis mer

Etter nesten en uke med massiv motstand innrømmer TV2 at de gjorde feil.

Under partilederdebatten forrige onsdag presenterte TV2 og Oddvar Stenstrøm en stor eldreundersøkelse, men det ble gjort på en tvilsom måte.

Løgnaktig propaganda Inrømmelsen satt langt inne, men i følge Kampanje biter kanalen nå i det sure eplet.

- Presentasjonen kunne vært bedre og tydeligere, innrømmer nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2.

«Løgnaktig propaganda»,  hevdet medie- og valgforsker og Ap-medlem Frank Aarebrot, som ikke var imponert over TV2s undersøkelse.

Misvisende TV2 svarte kjekt at de lurte på om det er forskeren eller Ap-mannen Aarebrot som uttalte seg.

Etter vedvarende kritikk fra ledende statistikere og kommentatorer har TV2 motvillig sagt at statistikkbruken er misvisende.

- Sannheten er at TV2 her ikke har oppført seg som journalister. De har oppført seg som politikere, skrev Dagblad-kommentator Andreas Wiese under tittelen «Slik bløffet TV2 med sine rystende sykehjemstall».

Tar lærdom av talltriksing TV 2 har vært tilbakeholdne når det gjelder å kommentere den massive kritikken. Overfor Kampanje innrømmer nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther mandag ettermiddag at måten de presenterte undersøkelsen på ikke var nøktern og balansert.

 - Hvorfor endte dere likevel med å trekke frem tallet «to av tre», blant annet i partilederdebatten? spør Kampanje nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

- Det er en del av den læringen vi må ta til oss her, at vi ikke trenger å gå for det høyeste tallet, men kan tilstrebe litt mer balanserte tall, svarer Årsæther.