Bra Bilbo

De som ikke kan få nok av Tolkiens univers, har nå en mulighet til å bli med Bilbo på eventyr. Som boka, er dette mer uskyldig og mindre voldsomt enn «Ringens herre», og egner seg derfor også for yngre spillere- forutsatt at de mestrer engelsk sånn noenlunde.

Bilbo får besøk av Gandalf og en gjeng dverger, og blir overtalt til å bli med dem for å røve tilbake eventyrlige skatter fra den ildsprutende dragen Smaug. Bilbo er lett på foten, flink å snike seg lydløst rundt, altså helt perfekt for et oppdrag som innebærer mye list. Men bevares, Bilbo er også ganske dyktig med sverdet når det gjelder. Har du spilt «Zelda» skjønner du hva dette handler om. Underveis møter vi Gollum, som Bilbo stjeler en beskjedent utseende gullring fra. Resten er historie.

I tillegg til sniking og slåssing, må du mestre plattform-hopping og komme deg helskinnet gjennom en serie minispill, samt åpne massevis av kister. Det som trekker et hakk ned er mangelen på originalitet, at kamera til tider kunne vært bedre og at innlastingstiden (på PS2) føles lang. Men grafikken er flott og handlingen flyter lett.