Bra flirt

Sexy, catchy og reflekterende. Norske klubbjenter og hiphopgutter gjør det helst på norsk.

To tenåringsjenter fra Oslo med lyse sangstemmer kaller seg Flirt, og er Sonys nye popsatsing. Med visse andre kvinnelige norske popduoer klamt i minne er det ikke rart skepsisen melder seg. Helt til du hører hva Sandra (16) og AK (17) i Flirt har å komme med. «Ukorrekte rykter», enten du vil ha den i en 2 step-versjon, eller i en enda tøffere houseversjon, er den beste norske poplåta jeg har hørt på lenge. Og husk at det er popmusikk det dreier seg om. Slik sett oppfyller denne debuten alle krav til hva en glimrende poplåt skal inneholde: kjapp, sexy og med et usannsynlig catchy refreng i «Alt du sier om oss er helt galt og banalt» . Nummer én hele våren i en rettferdig verden.

CD

ARTIST: Flirt
TITTEL: Ukorrekte rykter
PLATESELSKAP: Dreamscape/Sony.


ARTIST: Klovner i kamp
TITTEL: Tykt og tynt
PLATESELSKAP: City Connections/MTG


ARTIST: Kølla og bølla
TITTEL: Kolbotn Playboys EP
PLATESELSKAP: K&P/TUBA

Smakebiten fra Klovner i kamps kommende andrealbum er en underholdende verbal boksekamp mellom Dane og Alis, og «Tykt og tynt» understreker igjen hvor mye morsommere det er å høre oppfinnsomme norske rim enn adopterte amerikanske klisjeer. Det låter ærligere, tøffere og eiendommelig annerledes. Det eneste vi savner er et skitnere lydbilde.

Kølla & Bølla er «To snille gutter som er veldig glad i å rappe og smelle kinaputter». Akkurat hvor flinke de er, tipper vi blir diskutert med styrke i den norske hiphopundergrunnen. For her dreier det seg om glade amatører med innstilling, og det kan redde selv de mest stotrende rapperne fra å låte helt jævlig. Se på den grumsete og sprø «Kolbotn Playboys EP» som begynnelsen til noe større, og nyt i mellomtida den bisarre «Hvem er denne karen?» med den like bisarre gjesterapperen Kaptein Kake (gaulende siddis-rapp som må høres!) på toppen. Kidsa får det til!