- Bra for selvtilliten å stille ut i New York

NEW YORK (Dagbladet): - Det er bra for selvtilliten å se at det også gjøres dårlige ting her borte, sier maleren Odd Skullerud som er en av sju norske kunstnere som har åpnet utstilling i galleriet ART 54 i Soho.

Fem av de sju var til stede under åpningen. Den ene av de to opprinnelige initiativtakerne, maleren Jan Kolstad, sier at «mye av den norske kunsten er ganske hederlig» sammenliknet med mye de norske kunstnerne har sett i de konkurrerende galleriene i kunstnerkvarteret i verdensbyen.

- Der henger kunst som er ganske glatt i kanten, beregnet på å behage den dårlige, eksklusive smaken som kjøper kunst tilpasset et pengesterkt miljø, sier Kolstad, som har hengt opp en dyster framtidsvisjon trykt på syrebehandlede kopperplater.

De sju nordmennene som har leid seg inn hos galleristen Rosemarie Montague, er de godt etablerte malerne Thor Erdahl, Aksel Fronth, Ole Jacob Ihlebæk, Jan Kolstad, Odd Skullerud, Jan Svensen og skulptøren Gunnar Torvund. Men de stiller ut i New York for første gang, og sier at de har opplevd kunstmiljøet i Soho som stimulerende.

- Det skjer mye nyskapende her, men jeg synes det mest spennende skjer ute i gatene, utenfor galleriene, sier Jan Kolstad.