- Bra jobba, gutt!

Sondre Lerche spilte for 4,1 millioner Letterman-fans i går.

NEW YORK (Dagbladet.no): - Vår neste gjest er en ung artist, Sondre Lerche fra Norge er aktuell med filmmusikken til «Dave in Real Life», sa David Letterman til sine 4,1 millioner seere.

Og så var Sondre i gang.

Som tredje nordmann i historien gjestet han i går talkshowet «Late Show with David Letterman». Og selv om det var iskald i The Ed Sullivan Theater, der «Late Show with David Letterman» tas opp, smilte, nikket og trampet publikum med føttene mens Sondre avsluttet showet med låta «To Be Surprised».

«Trenger ikke si noe lurt»

Selv var han bare litt overrasket over at det gikk bra.

- Det gikk kjempefint! Det var utrolig gøy. Man kan jo ikke tenke på at man spiller for flere millioner mennesker, men det er klart det blir litt spenning i garderoben før man går på. Men det er nesten lettere å være på tv enn å spille konsert, man trenger ikke å tenke på at man må si noe lurt, sier Sondre Lerche til Dagbladet.no.

I USA har «Dan in Real Life», med Steve Carell og Juliette Binoche i hovedrollene, premiere denne uka. Sondre har skrevet over nitti prosent av filmmusikken, og gjør blant annet en duett med den russisk-amerikanske singer-songwriteren Regina Spektor. For noen uker siden ble filmusikken utgitt på plate, og Letterman viste fram platecoveret flere ganger i løpet av gårsdagens program.

Til Sondre sa Letterman derimot bare «Bra jobba!». Han pleier ikke å snakke til musikerne etter opptak.

PÅ LETTERMAN: Sondre Lerche spilte for over fire millioner tv-seere i går. Foto: KRISTINE NYBORG
PÅ LETTERMAN: Sondre Lerche spilte for over fire millioner tv-seere i går. Foto: KRISTINE NYBORG Vis mer

- Jeg fikk ikke snakket med Letterman mer enn det man ser på tv. Men det som var morsomt var da jeg kom ut av backstage-døra etter programmet. De som sto der ventet jo sikkert mest på filmstjernegjesten, Casey Affleck, men da de så meg, ropte de: «Great going, kid!» sier Sondre Lerche til Dagbladet.no

Gjort det før

Skuespilleren Casey Affleck (lillebroren til Ben), var Lettermans hovedgjest og er i USA aktuell med to filmer, «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» og «Gone Baby Gone». Sistnevnte har fått mye oppmerksomhet i Europa, etter at regissør Ben Affleck valgte å utsette filmpremieren fordi fortellingen lignet for mye på Madeleine-saken.

Sondre Lerche har for øvrig vært på amerikansk talkshow før. I 2004 gjestet han «The Conan O’Brian Show» på NBC, men med sine over fire millioner seere er «Late Night with David Letterman» et nivå opp.

En opptreden som potensielt kan selge mange, mange plater.

Men Sondre mener de var bemerkelsesverdig avslappet backstage.

- Det er klart det er festlig å spille på tv i USA. Stemingen backstage var veldig laidback, disse folka gjør jo dette hver dag, for dem er det bare en vanlig dag på jobben, sier Sondre Lerche til Dagbladet.no.

- Bra jobba, gutt!
GJEST: Skuespiller Casey Affleck var også gjest på Letterman.