LEDER

Dagbladet mener:

Bra med politikere som bryter med blokkene for å finne løsninger

De nye, lokale konstellasjonene vitner om politikere som setter konsekvensene av politikken over de nasjonale strategiene.

VIL REDDE BYBANEN: I Bergen vurdererVenstre å samarbeide med Rødt etter valget for å sikre utbyggingen av Bybanen til Åsane. Foto: Marianne Løvland / Scanpix
VIL REDDE BYBANEN: I Bergen vurdererVenstre å samarbeide med Rødt etter valget for å sikre utbyggingen av Bybanen til Åsane. Foto: Marianne Løvland / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Stadig tar partiene sats for å prøve å hoppe over det politiske stakittet som skiller rødgrønn og blåblå side i norsk politikk. Det er i ferd med å skje i Bergen, der situasjonen er fastlåst før høstens valg: Venstre har nå signalisert at de er åpne for å samarbeide med Rødt etter valget. Målet er å redde den omstridte utbyggingen av bybanen mot Åsane, som er planlagt å gå over Bryggen.

Fra Rødt, som er mest opptatt av å holde Høyre ute av maktens kontorer, kommer lignende, velvillige lyder. Høyre maner til omkamp om avgjørelsen, og nå mobiliserer de som støtter traseen tilbake. KrF, som også støtter traseen, er villige til å samarbeide med SV, men setter grensen ved Rødt.

Hva nå resultatet enn blir, er det godt å se at politikere bryter med de nasjonale blokkene for å finne lokale løsninger. Det er et tegn på at de setter konsekvensene av politikken for nærmiljøet høyere enn hensynet til ideologisk renhet, og lojaliteten til velgerne over hensynet til noen nasjonal strategi. Det er også tenkelig til at en slik pragmatisme kan bidra til å gjøre politikken mindre polarisert, også på riksplan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer