Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Bra utspill fra Anne

Operasjef Bjørn Simensen er fornøyd med kulturminister Anne Enger Lahnsteins operautspill i Dagbladet i går, og liker spesielt godt tempoplanen hun skisserer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simensen forstår godt at kulturministeren forelsket seg i Finlands Nationalopera i Helsingfors. Operaen i Helsingfors er nummer to på «ti på topp»-lista til Simensen. Hans favorittopera ligger i Karlstad i Sverige.

- Operaen i Helsingfors er et forbilde både arkitektur- og innholdsmessig. Jeg har stor sans for måten denne operaen blir drevet på - ikke minst i forhold til miksen av nasjonale og internasjonale satsinger på operaen, sier Simensen.

- Oslo blir best

- Men den beste operaen skal om noen år ligge i Oslo, sier Simensen til Dagbladet.

Han er spesielt fornøyd med tempoplanen kulturministeren skisserte. Lahnstein vil legge fram operasaken for Stortinget over jul. Det betyr at Stortinget kan ta stilling til saken i løpet av vårsesjonen.

Ferdig i 2005

Hennes mål er å legge grunnsteinen til en ny opera i Oslo ved årtusenskiftet, for å ha den ferdig til 2005.

- Dette er en tempoplan vi liker. Nå håper jeg at kulturministeren også går inn for Vestbanen, for Operaen må ligge i sentrum, sier Simensen.

Fredag møter han kulturministeren for å diskutere saken nærmere.

Hele Norges coronakart