DEBATT

Debatt: Eldrebølgen

Braanen Sterri er rørende naiv

Hans generasjon leter i søpla etter mat utgått på dato og formaner sine jevnaldrende om å minske forbruket av hensyn til miljøet, mens de gomler popkorn og brus på kino, drikke latte på kafé og har oval storbyweekend i New York.

NØYSOMHET: De unge bør lære litt nøysomhet av de gamle, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Geir Bølstad
NØYSOMHET: De unge bør lære litt nøysomhet av de gamle, skriver artikkelforfatteren. Foto: Geir Bølstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe rørende naivt med Aksel Braanen Sterris kommentar «Gjerrige gamlinger utgjør en dobbel trussel mot økonomien». Det er ifølge ham et samfunnsproblem at eldre kinogjengere ikke spiser popkorn og er nøysomme. Det er nesten så vi ikke tror det vi leser.

Og nei, det er ikke slik at eldre surfer rundt og forsyner seg uhemmet av samfunnskaka, gjennom gullpensjoner og sykehjem med spa-fasiliteter. Før Braanen Sterri var født begynte «gamlingene» å jobbe og betale skatt. Og de jobbet og betalte for hans barnehage, skole, vaksiner og bibliotek. Han fikk gratis videregående skole og universitetsutdannelse.

Hans generasjon leter i søpla etter mat utgått på dato og formaner sine jevnaldrende om å minske forbruket av hensyn til miljøet, mens de gomler popkorn og brus på kino, drikke latte på kafé og har oval storbyweekend i New York.

I stedet for å latterliggjøre nøysomme «gamlinger» kunne de heller sett opp til dem som forbilder. Hvis vi alle reduserer forbruket, sparer vi både penger og miljø. Så i stedet for å le av nøysomheten, er det kanskje en og annen idé å plukke opp for Braanen Sterri og hans generasjon.

Vi er så inderlig lei av at pensjonister fremstilles som grådige eldre som lever flott på barnebarnets framtidige pensjon. Dagens pensjonister har ytt gjennom et helt yrkesliv. Da er det vel greit at vi får lov til å ta ut vår pensjon og leve godt i alderdommen?

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer