«Brad er som en bror»

LOS ANGELES (Dagbladet): Julia Roberts (33) ser på Brad Pitt (37) som sin egen bror. Derfor ble hun med i «Meksikaneren», som har Norges-premiere i morgen. Nå spiller «søsknene» inn ny film sammen.

- Brad er som en storebror for meg. Jeg liker hans ærlighet, og har stor respekt for hans talent, sier Julia Roberts og ser bort på en småblyg Pitt. De to - og James Gandolfini fra «Sopranos» - har innkalt til pressekonferanse for å snakke om lavbudsjettfilmen «Meksikaneren». Filmen kostet 35 millioner dollar, eller drøye 315 millioner kroner å lage, et beskjedent beløp til å være så stjernetung.

Filmen er neppe en ny Oscar-kandidat for Julia, skal man tro filmanmelderne, men den er ikke uventet en publikumssuksess - og en økonomisk opptur: Vel 80 millioner dollar, eller ca. 725 millioner kroner, har filmen spilt inn verden rundt så langt. Takket være at drømmeparet, to av Hollywoods «Ferrari»-navn, står på plakaten til den romantiske actionkomedien.

Tror ikke på våpen

«Meksikaneren» handler om en ganske mislykket kjeltring i Brad Pitts skikkelse som har lovet sin kjæreste, Roberts, at han skal avslutte karrieren som forbryter. Først må han gjøre en aller siste jobb: å finne den antikke pistolen som kalles «Meksikaneren» og som det hviler en slags forbannelse over.

Pitt har selv vokst opp med skytevåpen, men bortsett fra når filminnspillinger gjør det nødvendig, rører han ikke pistoler.

- USA ble grunnlagt med våpen i hånd, men jeg håper vi snart kommer opp på et høyere nivå der vi ikke behøver den slags, sier Pitt.

- Jeg synes det er nifst med våpen. Jeg har ikke noe slikt og vil heller aldri ha det, skyter Hollywoods rikeste kvinnelige skuespiller inn.

Spiller sammen igjen

William Bradley Pitt fra Shawnee i Oklahoma, har hatt en eventyrlig karriere etter at han rømte til Los Angeles som ung og håpefull. Det startet trått. Hans første jobb i filmbyen var som forkledd kylling for gatekjøkkenkjeden El Pollo Loco. Men som haikerkjekkasen i storsuksessen «Thelma & Louise» i 1991 fikk han sitt gjennombrudd.

Siden har både kvinner og filmskapere ansett Pitt som en av Hollywoods mest ettertraktede. Etter hvert har han også fått fornyet respekt gjennom filmer som «Seven» (1995), «Fight Club» (1999) og «Snatch» (2000). Han har ligget i snitt på vel en film i året, men nå - med streikefare i Hollywood fra sommeren - har Pitt ladet om: Nå er han aktuell med ikke mindre enn fire filmer - sammen med Julia Roberts igjen i Steven Soderberghs «Ocean's Eleven».

Det dreier seg om en nyinnspilling av «Rat Pack»-filmen fra 1960. Den gang hadde Frank Sinatra, Dean Martin og Sammy Davis Jr. hovedrollene. I den nye utgaven er det George Clooney som har Sinatras gamle rolle, mens Julia Roberts tar over etter Angie Dickinson. Pitt har også en stor rolle.

REVOLVERDAME: Julia Roberts har et godt grep om «Meksikaneren».