STØTTET OVERGREPSOFFER: Brad Pitt bekreftet historien til overgrepsofferen Jillian Lamb, noe som førte til at faren hennes ble dømt til sju års fengsel. Her er Pitt sammen med skuespillerkona Angelina Jolie. Foto: JOHANNES EISELE / AFP / NTB SCANPIX
STØTTET OVERGREPSOFFER: Brad Pitt bekreftet historien til overgrepsofferen Jillian Lamb, noe som førte til at faren hennes ble dømt til sju års fengsel. Her er Pitt sammen med skuespillerkona Angelina Jolie. Foto: JOHANNES EISELE / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Brad Pitt knuste vitnemål og avgjorde overgrepssak

Fortalte om romanse.

Dagbladet fortalte i går om Sandra Brown og hennes kamp for å finne drapsmannen til Moira Anderson (11), som forsvant i 1957.

Hun mistenker at hennes egen far står bak ugjeringen, og har opprettet en stiftelse som jobber for å holde saken varm hos politiet.

The Moira Anderson-stiftelsen arbeider også med andre overgrepssaker, og var blant annet involvert i en sak som var knyttet til skuespiller Brad Pitt.

Misbrukt av faren Hollywood-stjernen var i Storbritannia i 1994 i forbindelse med filminnspillingen av «Snatch», og møtte da ei ung Glasgow-jente.

Jillian Lamb hadde en vond historie. Hun fortalte ikke Bradd Pitt om denne, men seinere samlet hun mot nok til å anmelde faren John for overgrep som skal ha startet fra den dagen hun begynte å skolen.

Faren og hans advokater brukte skuespillerhistorien overfor påtalemyndigheten. De påsto at Jillian bare farte med fantasier, noe romansen med Pitt var et eksempel på.

Det de ikke hadde regnet med, var at Pitt skulle gå ut og bekrefte at han hadde et kort forhold til Jillian.

Under et pressemøte i London i 2000 fortalte han om forholdet til Jillian, etter at han hørte om historien hennes.

Suppe hos mor - Skriv den historien i avisa di, sa han til Daily Record-journalisten Mark McGivern.

Pitt fortalte at han var på nattklubb med Jillian, og at han til og med spiste suppe hjemme hos hennes mor. De var en del på puben hvor Jillian jobbet, og bodde sammen på The Marriott Hotel.

- Jillian var ei herlig jente, sier han.

Opplysningene fra Pitt knuste forsvaret til faren, og han ble dømt til sju års fengsel.

Måtte overtales Slik husker Jillian selv møtet med en av Hollywoods største stjerner.

- Jeg jobbet på puben, og plutselig la jeg merke til at noen kikket på meg gjennom vinduet. De var to stykker, og Brad spurte en av de andre bartenderne om navnet mitt. Jeg likte ham ikke umiddelbart, og skal jeg være ærlig så synes jeg han var litt rar, forteller hun.

Han klarte derimot å overtale henne til å bli med på date.

- Det var noen fine dager, men det er ikke noe jeg vil skryte av.

JOBBER FOR OVERGREPSOFRE: Sandra Brown er tidligere kåret til årets kvinne i Skottland og hun har også blitt hedret av dronningen med en OBE-tittel for arbeidet. Foto: DAVID MOIR / REUTERS / NTB SCANPIX
JOBBER FOR OVERGREPSOFRE: Sandra Brown er tidligere kåret til årets kvinne i Skottland og hun har også blitt hedret av dronningen med en OBE-tittel for arbeidet. Foto: DAVID MOIR / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer