Brad Pitt viser muskler

VENEZIA (Dagbladet): Brad Pitt (35) slår hardt fra i seg i «Fight Club», årets testosteronbombe på kino. Sexsymbolet viser både muskler og vaskebrettmage i den rå machofilmen.

David Finchers voldelige slåssdrama sjokkerte publikum på Filmfestivalen i Venezia. Blodet skvetter, tenna spretter og beinpipene knuses når gutta barker sammen i «Fight Club». Filmen settes opp på norske kinoer i november.

- Vi lever i en voldelig verden, og kunsten speiler livet, sier Pitt.

- Slåssingen i filmen er et svar på tomheten og nummenheten mange menn føler. Vi sier ikke at vold er løsningen, men i denne sammenhengen fungerer den i alle fall som en vekker, mener han.

Vil ikke hisse opp

Brad Pitt spiller den ene hovedrollen som Tyler Durden, en karismatisk type som bokstavelig talt slår et slag for tradisjonelle, maskuline verdier. Edward Norton spiller A4-kontormannen som dras inn i Durdens voldsomme verden. De to starter en slåssklubb - bare for menn, selvfølgelig - og deretter baller det på seg: Menn er menn, og menn slåss på bare nevene.

- Jeg håper ikke folk går på kino for å se vold. Målet mitt er å slåss mot apatien, ikke å hisse opp folk og sende dem ut i gatene, sier regissør David Fincher, som tidligere laget suksessfilmen «Seven», også den med Brad Pitt.

- Ja, denne filmen er en reaksjon på at ytre verdier, skjønnhet, klær og biler, har fått for stor betydning. Vi jobber ræva av oss i jobber vi hater for å kjøpe skitt vi ikke trenger, sier superstjernen Pitt, som selv ligger komfortabelt på lønnstoppen i Hollywood.

Fikk seg en blåveis

- Kunstnere kan ikke begrense seg av frykt for konsekvensene, sier Edward Norton.

- Skulle Nabokov latt være å skrive «Lolita» fordi han var redd gamle gubber skulle få ideer? Kunsten kan ikke bare handle om romantikk og virkelighetsflukt. Jeg mener kunstnerens oppgave er å holde opp et speil foran ansiktene våre slik at vi ser feilene vi gjør, sier skuespilleren som ble Oscar-nominert for det kontroversielle nazidramaet «American History X».

- Var det tøft å spille inn voldsscenene?

- Jeg ga Edward et par fulltreffere, selv om scenene var nøye koreografert, flirer Brad Pitt.

- Veldig teknisk

- Voldsscenene var ikke de verste, innvender Norton.

- Filmslåssing er så teknisk. Følelsesladede scener var en større utfordring, mener han.

Pitt og Norton får følge av Helena Bonham Carter og Meat Loaf i to av de andre rollene. Bonham Carter har ellers hatt klippekort på engelske kostymefilmer, men i «Fight Club» spiller hun den kjederøykende, pillespisende og rotløse Marla. Meat Loaf gjør rollen som kreftrammede Robert Paulsen.

HARDTSLÅENDE: -Jeg har en feminin side også, men den er veldig hårete, fleiper sexsymbolet Brad Pitt.