Brage-heder til Jan Erik Vold

Brageprisens hederspris ble søndag tildelt den folkelige lyrikeren Jan Erik Vold, som i over 30 år har vært blant de fremste forfatterne i Norge.

Prisen ble i år utdelt for sjette gang, og Jan Erik Vold har vunnet prisen tidligere, i 1993, for sin diktsamling «Null». I sin begrunnelse uttaler juryen at Volds forfatterskap rager høyt i kvalitet, samtidig som det har nådd ut til brede lag av det norske folk. Han har gjennom sin virksomhet som tidsskriftredaktør, kritiker og introdusør av utenlandske og norske forfattere vært et forbilde og en inspirator for flere generasjoner av lesere og forfattere.

Prisen for skjønnlitteratur for voksne gikk til Liv Køltzow for hennes roman «Verden forsvinner». Harald Rosenløw Eeg fikk prisen i gruppen bøker for barn og unge for sin ungdomsroman «Vrengt». I gruppen for faglitteratur gikk Brageprisen til Anne Wichstrøm for «Kvinnelige malere i Norge før 1990». I åpen klasse billedbøker for barn vant Liv Marie Austrem og Akin Düzakin med boka «Tvillingsøster». (NTB)