«Gleden med skjeden»

Bråk da NRK-anmelder mente boka «Gleden med skjeden» demper sexlysten

- Det er best å være ærlig, sier anmelderen selv. 

BOK OM SKJEDEN: Boken «Gleden med skjeden», av legestudentene Nina Brochmann (t.v) og Ellen Støkken Dahl, kombinerer kjent medisinsk kunnskap med ny forskning, presentert på en lettfattelig måte. FOTO: Nina Hansen / Dagbladet
BOK OM SKJEDEN: Boken «Gleden med skjeden», av legestudentene Nina Brochmann (t.v) og Ellen Støkken Dahl, kombinerer kjent medisinsk kunnskap med ny forskning, presentert på en lettfattelig måte. FOTO: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRKs anmeldelse av den populærvitenskapelige boka «Gleden med skjeden», har ført til en rekke reaksjoner på sosiale medier.

I anmeldelsen skriver Ola Hegdal blant annet at mye av innholdet tilhører kategorien «mer informasjon enn det jeg har bruk for», og at «kapitlene om utflod og kjønnsykdommer ble lest noe raskere enn det en bokanmelder normalt bør være bekjent av».

Han konkluderer med: «Uansett vil du ha lite bruk for prevensjon den første tiden etter lesningen av denne boken; som demper på den naturlige tilbøyeligheten til å ha ukomplisert, digg sex.»

At anmelderen så tydelig gir uttrykk for dette, har skapt reaksjoner.

«Idé til konsept: la en kulturgubbe som syns kvinnelige kroppsfunksjoner er ekkelt anmelde en bok for unge kvinner», skriver en Twitterbruker.

«Jeg ble smått sjokkert. Å lese om skjeden er så ekkelt at han ikke vil ha sex etterpå, ok... Syns det var rart den kom på trykk», skriver en annen, mens en tredje følger opp med: «Ærlig talt, kunne ikke NRK latt en kvinne anmelde denne boken?».

Om underliv og seksualitet

Boken, som er skrevet av legestudentene Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl, tar for seg fakta om underlivet, mensen, hormonprevensjon, kvinnesykdommer og seksualitet, på en lettfattelig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer