Bråk rundt tidlig «Age of Conan»-tilgang

- Vi skulle gjerne sluppet til flere, sier Funcom.

(Dagbladet.no): Det mye omtalte norske online-rollespillet «Age of Conan» åpner sine virtuelle porter for allmenheten den 23. mai.

Men allerede førstkommende lørdag, på nasjonaldagen 17. mai, vil et antall spillere få tilgang til Conans rike i spillet. Disse spillerne har kjøpt seg tidlig tilgang for rundt 40 kroner, noe som har latt seg gjøre for et utvalg av de som forhåndskjøpte spillet.

Tidligere denne uken ble det klart at denne tidlige tilgangen var utsolgt, og nå raser debatten på forumsidene til Funcom.

- Misforståelse

Flere mener de er blitt lurt, ettersom de har opplevd at de har betalt for tidlig tilgang ved å forhåndsbestille i spillbutikker. Også Dagbladet.no har mottatt flere eposter fra irriterte lesere som sier de har betalt for denne tilgangen, men likevel blir møtt med stengte dører.

- Dette dreier seg hovedsaklig om en misforståelse. Det var sånn at om du forhåndsbestilte, kunne du også kjøpe tidlig tilgang - men dette var det bare en begrenset tilgjengelighet på. Det at man har forhåndsbestilt betyr ikke automatisk at man får tidlig tilgang, sier produktsjef Erling Ellingsen i Funcom til Dagbladet.no

De som har forhåndskjøpt spillet, har hatt mulighet til å gå inn på Funcoms nettsider og oppgradere sin konto til «early access»-programmet.

- At dette er et begrenset tilbud er noe Funcom har opplyst om hele veien. Vi kan imidlertid ikke stå inne for om spillbutikker ikke har kommunisert dette til sine kunder, sier Ellingsen.

Bråk rundt tidlig «Age of Conan»-tilgang

Ikke mulig med alle

Han kan ikke oppgi antall på hvor mange det er som får slippe tidlig inn i «Age of Conan», men sier at det ikke hadde vært mulig å slippe til alle på en gang.

- Det er voldsomt mange potensielle «Age of Conan»-kunder, og vi forstår veldig godt at flere hadde lyst til å spille allerede på lørdag. Men det lot seg dessverre ikke gjøre, vi må ta dette i trinn, sier Ellingsen, som sier at spilleren som ikke fikk plass dermed må vente til den 23. mai med å spille «Age of Conan».

- Men det er verdt å vente på. Og alle som har forhåndsbestilt får naturligvis de virtuelle gjenstandene de ble lovet i forhåndsbestillingen, legger han til.

På forumsidene til «Age of Conan» har community-ansvarlig Oliver «Tarib» Kunz opplyst litt om grunnen til begrensingene.

- Grensen var satt slik at registerte spillere kunne ha sjansen til å laste ned spillklienten og få tilgang til spill-serverne tre dager før lansering (spillet lanseres 20. mai i USA, journ. komm.). Med et ubegrenset antall spillere hadde ikke dette vært mulig, skriver Kunz.