Bråkebøttene The Bronx

Pur rockgalskap på Øya.

FYLLESYK?: Det kunne virke som gutta i The Bronx hadde vært på pub kvelden i forveien, men de brukte heldigvis ikke lang tid på å riste av seg skallebanken. Foto: Eirik Urke
FYLLESYK?: Det kunne virke som gutta i The Bronx hadde vært på pub kvelden i forveien, men de brukte heldigvis ikke lang tid på å riste av seg skallebanken. Foto: Eirik UrkeVis mer

KONSERT: Los Angeles-kvintetten The Bronx har snytt Norge for konserter de andre gangene de har vært ute på rundreise i Europa. Men nå skulle endelig det store skje, og en slik begivenhet går ikke upåaktet hen - Øya-publikummet har møtt opp mannsterke.

På plate er nemlig The Bronx et av samtidens friskeste band i skjæringspunktet streit rock & roll og punk. Krydret med smarte tekster som for en gangs skyld sier noe som folk kan føle seg hjemme i og raffinerte arrangementer som understreker kvalitetene i de nihilistiske refrengene, sparker de beina under det meste av dagens innholdsløse samlebåndspunk.

I de innledende rundene kan det virke som om bandet har tatt oppgaven som rock & roll-verstinger litt for alvorlig kvelden i forveien. Gutta virker nemlig litt surrete der de stavrer rundt på scenen og sender hverandre noen oppgitte flir. «Past Lives» fra sisteskiva mangler noe av den fandenivoldskheten som gjør melodiene bitende og direkte på plate.

Men The Bronx gjør fort kål på fomlingen, og når Matt Coughthran trosser skiltet som forbyr crowd surfing og en veloljet «Shitty Future» brøyter seg ut av PA-høytalerne, begynner ting å minne om den punkeksessen Øya har ventet på.

Blå himmel blir til blytungt regnvær, og da tar fanden for alvor tak i band og publikum. «Inveigh», «Knifeman» og sist men ikke minst «History?s Stranglers» kommer i oppkavede og medrivende versjoner. The Bronx live er grovere i kantene enn på plate. Men røft er jo tøft, er det ikke?

REGNTUNGT: Høljeregnet fikk ekstra fart i publikum. Foto: Eirik Urke
REGNTUNGT: Høljeregnet fikk ekstra fart i publikum. Foto: Eirik Urke Vis mer