Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bråker om Rocke-historien

Møt folka bak tv-serien.

(Dagbladet.no): Norsk rocks historie tar oss med en på en ferd gjennom norsk populærmusikk de siste femti åra.

Da serien hadde premiere var kritikerne svært fornøyde.

- Produksjonen er underholdende og opplysende, men uten skylapper for at det eksisterte en verden utenfor vinylet. En av de mange programskaperne, Per Kristian Olsen, er en saklig og engasjert fortellerstemme. All grunn til å bruke en Prudence-tittel til ham & the redaksjonen: «Takk te dokk.», skrev Dagbladets Tom Stalsberg som også fant plass til følgende observasjon:

- Solide saker, men det er sikkert et par band som i løpet av serien kanskje ikke vil få den oppmerksomheten deres seks blodfans mener de fortjener.

Og debatten kom. På musikknettstedet Ballade.no.

Gravskjending og fakta

Er utvalget riktig? Hva med vinklinga og påstandene? Hva skjer med de artistene som er utelatt?

Eller hva med regi, fakta og eventuelt manglende research? Og hva er det med gravskjending og The Cool Cats?

Moslet og Teigen

Og så kommmer tidligere Dagbladet-journalist nå Petres musikksjef med en ifølge ham selv litt uheldig uttalelse om den «nordnorske fortellerstemmen» i avisa Nordlys.

Moslet forsøkte å rydde opp i et forsvarsinnlegg i Ballade.no. Der roser han Norsk rocks historie, men fyrte opp en ny debatt når han kalste Rolf Graff, Atle Bakken og The Cool Cats for «pisslunkne, rynkete aktører» som sutrer fordi de mener de har fått for liten plass i dokumentarserien.

Ikke bra, mente Jahn Teigen som slo tilbake og mente at norsk musikk ikke kommer videre hvis maktpersoner som Moslet mangler respekt for de som gjennom historien har bidratt. Moslet på sin side mener at norsk rock, inkludert Teigen, ikke ble interessant før de fire store Raga Rockers, DumDum Boys, De Lillos og Jokke & Valentinerne regjerte rocke-Norge på 80-tallet.

Møt folka bak Norsk rocks historie

Per Kristian Olsen (den beryktede nordnorske fortellerstemmen) og Arvid Esperø er NRK-gutta bak tv-serien. Nå møter du dem om serien, debatten og norsk rock her på Dagbladet.no.

Er det noe du lurer på har du sjansen. Er de for nord-norske? Er det noe de mangler, eller er alt med? Og er det ikke tross alt bra at statskanalen vier 12 søndager til norsk populærmusikk?

ROCKEHISTORIE:</B> Jahn Teigen er en markant skikkelse i norsk rock.
<B>MØT NRK-ROCKERNE:</B> Per Kristian Olsen (bildet) og Arvid Esperø møter dere lesere til nettmøte på mandag klokka 12.00
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media