Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brakk Furia-arm

Tøffe tak i kampen om den norske rocktronen: Furia-gitarist Solvor Hunshamar brakk armen i et barsammenstøt med Kaizers Orchestras Geir Zahl.

I går hadde Solvor Hunshamar fra straks plateaktuelle Furia og Geir Zahl fra også snart plateklare Kaizers Orchestra et humørfylt forsoningsmøte på stedet hvor de to gitaristene barket sammen mandag kveld, rock'n'rollbaren Café Mono i Oslo. Det var ikke en forlengelse av radioduellen mellom jærbuene Kaizers' «Di grind» og Os-bandet Furias «Superlove Vibrations» som lå bak bruduljen.

- Det oppsto en diskusjon om hvordan man gir en ordentlig «lamas». Solvor tok rennefart på tre meter og braste inn i overarmen min, forklarer Geir Zahl.

En «lamas» er et lokaluttrykk fra Kaizers{rsquo} hjemtrakter på Jæren, som betyr et slag i overarmen som gir en lammende effekt.

Solvor Hunshamar måtte ta med seg sin vonde arm til Legevakta i Oslo for MR-undersøkelse, og vet ennå ikke hvor alvorlig det eventuelle bruddet kan være.

- Det var mye bråk på Mono da det skjedde, men jeg hørte det knaste i sammenstøtet. Jeg våknet opp med en pølse av en underarm. Det skal nok gå bra å spille gitar selv om jeg må ha gips, sier Solvor Hunshamar, og legger til at Furia-jentene er vant til å spille konserter tross skader.

- Trommisen vår har spilt med både brukket venstrebein og høyre arm, og bassisten har spilt med brukket rygg. Selv brakk jeg noen tenner i et annet tulleslagsmål en gang, forteller Hunshamar.

Furia skal legge ut på en lang norgesturné med start 5. februar i Etne, og spille et sted mellom 25 og 30 konserter fram mot påske.

IKKE FIENDER: Geir Zahl og Solvor Hunshamar, som hevder at knasebandet Einstürzende Neubauten passende nok ble spilt over baranlegget da «slagsmålet» oppsto.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media