Bråkmakere

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead vil at du skal glemme livet ditt. Derfor går texanerne berserk på scenen.

- FOLK TROR vi er voldelige. Men egentlig er vi bare entusiastiske.

Trail Of Deads Neil Busch sitter i sofaen og forteller om bassgitarer som går i taket og brukne ribbein. Instrumentene ligger nemlig tynt an når han og kolleagene entrer scenen, for skal det bli liv i lokalet må det visst litt ødeleggelse til.

- En rockekonsert er underholding. Publikum kommer for å glemme hverdagen, uka og livet. Vi er forpliktet til å gi dem glemselen, enten vi spiller så godt vi kan eller kaster ting rundt. Showet skal være et fristed hvor kan vi kan hoppe rundt og ødelegge, og publikum kan være idioter hvis de vil. Et sted utenom det normale.

KANSKJE ER DET sosialistisk tankegods om fordeling av godene som gir de fire texanerne energien på scenen. Bortsett fra gitarist Kevin Allen bytter Busch, Conrad Keely og Jason Reece på å traktere vokal og instrumenter.

- Det fungerer bra for oss. For det første gir det mer energi. Tenk deg å bare spille trommer i et par timer. Det må være verre enn aerobic. For det andre fungerer vi mer som et band. Vi varierer i vokaltyper og spilletekniker. Noen av oss er mer poppete, noen liker heavy. Vi kjører alt dette sammen og ut kommer Trail Of Deads egen rock\'n\'roll-dialekt.

Ambisjonene til gutta er skyhøye. Stilreferansene er rockens abc, målet er svær rock og langt flere enn de tilmålte 15 minuttene i rampelyset. Øyner vi et ønske om å bli historiske?

- Kanskje det. Jeg mener rock er kunst, og du må tro at kunsten er varig.

- Men er det mulig å fornye rocken?

- Selvfølgelig. Folk er så jævla kyniske for tida. Dagens motto er «Been there, done that» . Det er sykt.

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead entrer Hallen i i Kristiansand i kveld. Les mer på trailofdead.com.

<B> GLED DERE: ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead leverte en kick ass -konsert på Roskilde. I dag leverer de forhåpentligvis et like øsepøsende og stramt liveshow på Quart.