- Braksuksess

- Vi gikk forbi Finansavisen digitalt allerede til frokost, sier Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen om nysatsingen Børsen.

FEIRER: - Børsen skal være Norges råeste finansnettsted, sier leder Jan Thomas Holmlund (til høyre). Fra venstre er Aller Medias konsernsjef Dag Sørsdahl og Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord. Foto: Lars Eivind Bones
FEIRER: - Børsen skal være Norges råeste finansnettsted, sier leder Jan Thomas Holmlund (til høyre). Fra venstre er Aller Medias konsernsjef Dag Sørsdahl og Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag ble det nye finansnettstedet Børsen lansert av Dagbladet og Aller Media. Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet sier at det er en merkedag.

- Vi er i rask digital vekst, og utvider vårt digitale univers hver eneste uke. Vi har forventninger om rask vekst på Børsen, og lover å bite godt fra oss i konkurransen. Det skal vi gjøre med god og treffsikker tabloidjournalistikk. Vi skal levere nyheter, tall, historier og persondekning, sier Hansen.

200 000 unike brukere

Børsen skal ta opp konkurransen med etablerte finansnettsteder som Schibsted-eide E24, Hegnar Medias Finansavisen og Dagens Næringsliv, som eies av NHST Media Group.

Hansen sier at lesertallene så langt lover godt.

- De første timene har vært en braksuksess. Vi hadde over 200 000 unike brukere før kl. 13.30 i dag. Selv om cookies og persondekningstallene fra Kantar ikke er helt sammenliknbare, er vi trygge på at vi gikk forbi Finansavisen digitalt allerede til frokost.

Stoffet fra Børsens redaksjon blir tilgjengelig både på nettavisa Børsen.no, appen Børsen og på fronten av Dagbladet.no.

Hansen sier at Børsen er tett integrert i nyhetslinja til Dagbladet.

RINGER I BJELLA: Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen (i midten) og Børsens leder Jan Thomas Holmlund. Til venstre Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord. Foto: Lars Eivind Bones
RINGER I BJELLA: Dagbladets nyhetsredaktør Frode Hansen (i midten) og Børsens leder Jan Thomas Holmlund. Til venstre Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Finans for folket

- Reporterne på Børsen jobber skulder ved skulder med alle de flinke reporterne vi har på nyhetsgulvet i Dagbladet. Vi håper leserne og seerne setter pris på det nye produktet, både i vanlig nettleser og i app, sier Hansen.

Leder av nysatsingen, Jan Thomas Holmlund, sier at responsen fra leserne har vært fantastisk.

- Vi har bidratt godt på toppen av dagens mest leste saker på Dagbladet.no. Det tyder på at journalistikken Børsen leverer er saker som treffer Dagbladets lesere godt, sier Holmlund.

Han sier Børsen skal være «Norges råeste finansnettsted».

- Det skal være finans for folket. I det ligger det at det skal være stoff som skal være tilgjengelig for vanlig folk, vi har som mål at vi skal skrive for alle.

Sterk konkurranse

De siste månedene har både DN.no og E24.no begynt å ruste opp.

I slutten av oktober ble det kjent at E24 går sammen med Schibsteds norske mediehus om en ny næringslivssatsing, hvor de skal ansette opp mot 30 nye journalister, ifølge Medier24.

Også Dagens Næringsliv utlyste åtte nye stillinger i november, ifølge Journalisten.

- Det er veldig sterk konkurranse i næringslivs- og finansjournalistikken akkurat nå, og konkurrentene ruster opp. Det er bare gøy, for det betyr at det er stor interesse for finans hos leserne, sier Holmlund.

Han mener at mye av den eksisterende finansjournalistikken er ganske lik.

- Vi skal gjøre det på Dagbladet-måten, ved å være råtabloide, prioritere hardt, vært nyhetsdrevet og har høyt tempo. Det blir noe nytt i finansjournalistikken som leserne kommer til å få stor glede av.

- Trenger vi egentlig enda et finansnettsted?

- Ja. Finans- og næringslivsjournalistikk er midt i hjertet av det journalistiske oppdraget, det dreier seg om mye makt og store summer, sier Holmlund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer