Brando filmer igjen

Marlon Brando får englevakt. Les siste nytt fra film fronten.

Mannen bak den kritikerroste «American History X», Tony Kaye, gir Marlon Brando englevakt i ny film. Brando og Kaye har nettopp punget ut med 350 000 dollar til en arkitekt fra Gloucestershire for å få tak i en mystisk film som visstnok skal ha fanget en engel på film.

Englevakt

Den gamle filmen skal danne sentrum for en film som Brando og Kaye planlegger sammen, melder Sunday Times.

Filmen skal forteller den sanne historien om William Doigde som dro i krigen i 1914. Doidge befant seg i den belgiske byen Mons i august hvor en engel viste seg på slagmarken. I 1914 ble det faktisk rapportert om en engel som kom fra himmelen for å hindre de tyske troppene fra å avansere slik at de britiske troppene kom seg unna.

Etter krigen ble Doigde besatt av synet og i 1952 møtte han en amerikansk veteran - spilt av Brando - som hevdet at en engel hadde varslet drukningen av amerikanske soldater under en treningsøkt i Woodchester Park i England i 1944. Doigde satte opp et kamera og holdt vakt ved stedet til engelen viste seg igjen.

Det er denne filmen Tony Kaye og Marlon Brando nå har fått tak på. I følge Tony Kaye kombinerer Doigdes historie elementer både fra et godt drama og overnaturlige filmer som «Blair Witch Project».

- Jeg vil inkludere Doigdes originale filmmateriale midt i filmen. Det blir et av filmens høydepunkt siden det er det eneste 'beviset' vi har på at engler eksisterer. Jeg har tilbrakt store deler av livet med filmeffekter, men dette er noe jeg aldri har sett maken til og ikke kan forklare, sier en begeistret Tony Kaye.

Eastwood kaster seg ut i mystisk elv

Clint Eastwood ønsker å bringe den bestselgende romanen «Mystic River» til filmlerretet. Romanen er skrevet av Dennis Lehane og er en psykologisk triller.Tre barndomsvenner blir skilt av en tragisk hendelse, men møtes igjen 25 år senere da alle blir innblandet i en mordetterforskning.Clint Eastwoods Malpaso Productions skal samarbeide med Warner Bros. om filmen, som han både skal produsere og regissere. Eastwood er nå på utkikk etter en manusforfatter.

«Natural Born Killers» går fri

Det er en stor seier for filmskaperne og ytringsfriheten da en høyesterett i Louisiana avviste en rettssak som anklagde Warner Bros. og Oliver Stones kontroversielle film «Natural Born Killers» for å ha forårsaket en kriminell handling. En kvinne ble lammet i skyteepisoden.- Dommeren mente at bevisene som ble lagt frem ikke holdt mål og at det ikke var mulig å si noe om at filmskaperen har fremmet et voldelig budskap som igjen fører til voldelige handlinger i virkeligheten. Det er en viktig avgjørelse som beskytter det grunnleggende prinsippet om ytringsfrihet, sier advokaten for Warner Bros., Robert Schwartz til The Hollywood Reporter.

Mer «Snikende Tiger»

Ang Lee er regissøren bak kampsport eposet «Snikende Tiger, Skjult Drage» hvor Østens mystikk tar vestens kinopublikum med storm.Ang Lee ønsker nå å lage en oppfølger i suksessen, men denne skal være satt før i tid. Han vil fokusere på historien mellom Michelle Yeoh og Chow Yun-Fat.- Filmen kommer til å bli kjempe dyr siden alle kommer til å kreve fem ganger så mye som de gjorde for «Snikende Tiger». Når vi filmet den fikk vi alt utstyr for halv pris for ingen trodde det kom til å bli en suksess, sier Ang Lee.«Snikende Tiger, Skjult Drage» er den mest sette ikke-engelske filmen noensinne og Michelle Yeoh forklarer suksessen med filmens følelser.- «Snikende Tiger» viser at det ikke spiller noen rolle hva slags tidsramme man plasserer en universell historie i og at språket ikke har noen betydning så lenge den berører folks hjerter, sier Yeoh.Men før Ang Lee kommer så langt som til «Snikende Tiger 2» skal han lage film om «Hulken» og om utbryterkongen Harry Houdini.

EVIG COWBOY: Eastwood i «Pale Rider»Foto: SCANPIX
IKKE SKYLDIG Woody Harrelson og Juliette Lewis i «Natural Born Killers»Foto: SCANPIX
KAMPSPORT suksess i Vesten.Foto: SCANPIX