GIKK HETT FOR SEG: 20 brannmenn kom til Ørland kultursenter like etter «Fifty Shades of Grey»-festpremieren fredag kveld, på grunn av en brannalarm som ble utløst på grunn av damp. Fra venstre: Kari Ann Ratdal, Guro Kjersheim Skogen, Nina Kilaas Melum, Gunnhild Marie Groven, Nina Kristin Berg, Janne Riseth og Lisa Kovsand. Foto: Gunnhild Tettli
GIKK HETT FOR SEG: 20 brannmenn kom til Ørland kultursenter like etter «Fifty Shades of Grey»-festpremieren fredag kveld, på grunn av en brannalarm som ble utløst på grunn av damp. Fra venstre: Kari Ann Ratdal, Guro Kjersheim Skogen, Nina Kilaas Melum, Gunnhild Marie Groven, Nina Kristin Berg, Janne Riseth og Lisa Kovsand. Foto: Gunnhild TettliVis mer

Brann-alarmen ble utløst under «Fifty Shades»-premiere på grunn av damp

- Vi hadde akkurat hatt 130 hete damer i kinosalen.

(Dagbladet): 130 damer og 4 menn hadde samlet seg til festpremiere på storfilmen «Fifty Shades of Grey» i Ørland kultursenter fredag kveld.

Men det som startet med champagne, hjertesjokolade og rød løper, ble avsluttet med vannlekkasje og brannmenn.

Grunnen?

PÅ FESTPREMIERE: Nina Kilaas Melum, Lisa Kovsand, Gunnhild Groven og Nina Kristin Berg. Foto: Gunnhild Tettli
PÅ FESTPREMIERE: Nina Kilaas Melum, Lisa Kovsand, Gunnhild Groven og Nina Kristin Berg. Foto: Gunnhild Tettli Vis mer

Brannalarmen ble utløst på grunn av damp.

- 130 hete damer - Vi hadde en kjempefin seanse, der damene ble servert gullchampagne og fikk med seg valentinssjokolade, så det var stor stemning da de gikk inn i kinosalen, sier Gunn Kristin Ørsleie som er daglig leder i kultursenteret til Dagbladet, og legger til:

- Så det kunne ha vært forståelig hvis brannalarmen hadde gått mens filmen pågikk.

Det var likevel etter at kinopublikummet var vel ute av kinosalen at alarmen gikk, på grunn av en vannlekkasje fra etasjen over.

KOM USKADD FRA DET: Kunstverkene som hang på galleriet som ble skadet har ikke fått en skramme. Men galleriet må stenge på ubestemt tid. Foto: Gunnhild Tettli
KOM USKADD FRA DET: Kunstverkene som hang på galleriet som ble skadet har ikke fått en skramme. Men galleriet må stenge på ubestemt tid. Foto: Gunnhild Tettli Vis mer

- Det er litt morsomt at vi akkurat hadde hatt 130 hete damer i kinosalen, og så gikk dampalarmen. Vi fikk tjue brannmenn på besøk i full utrustning, så det hadde nok vært stor stas for damene, sier Ørsleie muntert.

- Komisk Hun forteller at historien nå har blitt en «snakkis» i bygda, og at de har fått mange tilbakemeldinger på sammentreffet.

- Vi har fått mange tilbakemeldinger, for det var jo et morsomt sammentreff, sier hun.

Men til tross for at Ørsleie og kinogjengerne har kost seg med sammentreffet, er det likevel alvor for senteret.

En del av området som er ramma av lekkasjene er Hannah Ryggen-senteret, som er finansiert av kulturdepartementet og drives av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim.

Ingen av kunstverkene har blitt ødelagte av lekkasjene, men galleriet må stenge på ubestemt tid.

- Vi har tømt lokale for kunst, og må stenge hele avdelinga. Antageligvis må vi skifte både tak og gulv der. Så det er en tragisk hendelse, men midt oppi alt dette så ble det komisk når det var damp som utløste hele greia, sier Ørsleie.