Brann-fakkel mot eget hus

MOLDE (Dagbladet): TV2s nye direktør Kåre Valebrokk mener Brann-aksjer er en dårlig idé. Men han møter motbør.

Det er ingen naturlig beskjeftigelse for TV2 å eie deler av en fotballklubb. Det mener TV2s direktør Kåre Valebrokk. I NRK-programmet «Redaksjon 21» tirsdag kveld gjentok han dette. Og bruker nettopp eierskapet i Brann Stadion AS som eksempel på det TV2 ikke bør fortsette med.

Valebrokk vil bruke tid på å kvitte seg med flere eierposter i utenom-TV-lige selskaper. Også selskaper som tjener gode penger.

- Dem kan vi selge ekstra dyrt, mener Valebrokk.

Mangler støtte


Men Valebrokk må snakke godt for seg for å få støtte i styret, som samles i begynnelsen av neste uke. På det forrige styremøtet, i midten av september, vedtok styreleder Jan Erik Knarbakk & co. å gå inn med enda mer penger i økonomisk kriserammede Brann Stadion A/S. TV2 eide fra før 7,5 prosent av Stadionselskapet. Men Sportsklubben Brann mangler penger og kan ha signalisert problemer med å være med på emisjonen. Dermed vil TV2s reelle eierandel i Brann Stadion A/S øke.

- Vi har situasjonen med eierskap og håndballklubbene friskt i minne, men slik situasjonen er i Brann akkurat nå, føler vi ikke at det er rett å trekke seg ut, sier styreformann i TV2, Jan Erik Knarbakk, til Dagbladet.

Budsjettkamp


TV2 skal vedta neste års budsjett over helga.

Og den rådyre avtalen med TVNorge er en dyster uværssky foran styremøtet.

- Avtalen var sikkert god da den ble inngått i 1997, men den er ikke god i dag. Slik er det med mange avtaler. Vi må enten leve med den ut år 2001 eller vi må kjøpe oss ut. Uansett vil det koste penger, mye penger, sier Kåre Valebrokk.

Avtalen har til nå og kan framover koste TV2 nærmere 100 millioner kroner i året.

- TV2 er egentlig en meget god butikk, men det er katastrofalt at vi må bruke vårt eget overskudd til å betale TVNorge. Trøsten får være at vi eier 49,3 prosent av TVNorge og får dermed 49 av 100 betalte millioner tilbake, sier Kåre Valebrokk.

VALEBROKK UENIG: TV2-styret deler ikke sin nye direktørs syn på investeringene i Brann.