Brann i Universal Studios

Flammene er ute av kontroll. - Det lander aske på verandaen vår en kilometer unna.

Er du eller noen du kjenner i Los Angeles? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): Over 100 brannmenn forsøker for øyeblikket å slukke en enorm brann i filmstudioet Universal Studios i Los Angeles, melder CNN.

Eksplosjon
Det er satt inn helikoptre som dumper vann over de brennende bygningene, og redningsmannskapene forsøker å forhindre at brannen sprer seg til den omliggende vegetasjonen.

Ifølge en db.no-tipser kan røyken sees fra åsene bak filmstudioene. Helikoptere sirkler på himmelen.

- Brannen er eksplosiv og startet i en brannattraksjon, altså et av studioene der publikum kan komme å lære om hvordan de lager branner på film, sier Nina Gibson som bor i Hollywood Hills til Dagbladet.no.


- King Kong kollapset
- Vi var oppe og nøt sommernatta da vi hørte flere eksplosjoner. Vi visste ikke hva det var før vi så store flammer og svart røyk. Så ringte vi brannvesenet som kom rett etterpå. Akkurat nå kollapset hele King Kong-settet, sier Nina. 

Brannvesenet bekrefter til den lokale nyhetsstasjonen KNBC at King Kong-bygninga ville bli totalskadd, med flammer på over 30 meter som skjøt gjennom taket.

- Vi bor en kilometer unna og her lander det aske på verandaen vår, forklarer sønnen Nicolay, som var rask til å ta fram alle husets kameraer.

- Da jeg våkna av eksplosjonen vekket jeg de andre, sier han.

Brannvesenet står så langt uten spor.

- Vi vet ikke hva årsaken er. Det vil ta en stund før vi har det under kontroll, sier kaptein Frank Reynoso i Los Angeles’ brannvesen.


- Ingen meldt skadd
- Det er en del Hollywood-historie som går opp i røyk i dag, så vi gjør vårt beste til å minimere skadene, sier James Barnes i L.A.-brannvesenet til BBC.

De melder at brannen mest sannsynlig startet i en studiobygning, som nylig var blitt brukt til en filminnspilling, og hvor det var mengder av brennbart materiale og brennstoff. 

Ifølge CNN har brannen skadet to rekvisittbygninger, et kapell og den populære fornøyelsesattraksjonen «The Cyclone».


Studioet er bygget på et område som er nesten én million kvadratmeter stort.

Kaptein Frank Reynoso sier det er kommet inn rapporter som tyder på at det pågikk filming på Universal Studios da brannen brøt ut.

Fox News skriver at det ikke er meldt om personer som er skadd av brannen.

Universal Studios er et av de eldste og største filmstudioene  i USA.

Brann i Universal Studios
RØYK: Som i en scene fra en katastrofefilm, står røyken flere hundre meter til værs under brannen i Universal Studios i Los Angeles.