Branner truer «24» og «CSI»

TV- og filminnspillinger utsettes eller flyttes.

(Dagbladet.no): Brannene som herjer de sørlige delene av California og ført til masseevakuasjoner av mer enn en kvart million mennesker de siste dagene, truer nå også underholdningsindustrien.


Flere TV-serier har blitt tvunget til å flytte eller avbryte sine produksjoner i området.

Representanter for «CSI» - som filmes i California, selv om handlingen finner sted i Las Vegas, Nevada - sier til Access Hollywood at de har utsatt innspillingen i Santa Clarita området.


Mandag og tirsdag måtte «24» og hovedrolleinnehaver Kiefer Sutherland innstille opptakene på en gammel marinebase i El Toro ved Irvine, på grunn av branner i nærliggende Orange County.

Pressetalspersoner for «Weeds», «NCIS» og «Monk» - andre serier som filmes på lokasjon i området - hevder at de har vært heldige og ikke blitt påvirket av situasjonen.


Reuters melder
at også «Cold Case» måtte flytte fra Simi Valley til et annet studio, etter at røykfylte vinder skjemmet opptakene.


Ifølge kanalen BRAVO brenner heldigvis ikke husene til fruene i realityprogrammet «Real Housewives of Orange County», men de er likevel dekket av aske og sot.

Mange store stjerner er påvirket personlig av katastrofen. Malibu-beboere som Jeffrey Katzenberg og David Geffen har dekket husene i skum og samarbeider med brannvesenet for å forhindre at brannen sprer seg.

Pacific Coast Highway, veien som går gjennom området, er stengt, og mer enn 200 innbyggere har blitt evakuert. Blant de som eier hus i området er celebriteter som Tom Hanks, Mel Gibson, James Cameron, David Duchovny, Nick Nolte, Jennifer Aniston, Sean Penn og Sting,
skriver Variety.

INNSTILT: Mens brannen herjer får ikke «CSI» filmet slike scener i det tørre området i Sør-California. Arkivfoto: TVNORGE
INNSTILT: Mens brannen herjer får ikke «CSI» filmet slike scener i det tørre området i Sør-California. Arkivfoto: TVNORGE Vis mer

Også rehabiliteringssenteret Promises, kjent for å ha hjulpet både Britney Spears og Lindsay Lohan over kneika, er evakuert.