TRAKK EPISODE: - Vi vil aldri jobbe mer med studioet som er ansvarlige for denne feilen. Vi kommer også til ta episoden av lufta, skrev HIT Entertainment om en episode der Brannmann Sam tråkker på Koranen. Foto: Mattel
TRAKK EPISODE: - Vi vil aldri jobbe mer med studioet som er ansvarlige for denne feilen. Vi kommer også til ta episoden av lufta, skrev HIT Entertainment om en episode der Brannmann Sam tråkker på Koranen. Foto: MattelVis mer

Brannmann Sam tråkket på Koranen. Nå sier TV-selskapet unnskyld

- Vi vil aldri jobbe mer med studioet som er ansvarlige for denne feilen, skriver HIT Entertainment.

(Dagbladet): I går kveld utstedte HIT Entertainment en pressemelding der de beklaget oppførselen til en av sine mest populære figurer.

Årsaken var episode syv i den niende sesongen av TV-serien Brannmann Sam, der hovedpersonen selv ved to anledninger tråkket på Koranen.

- Vi vil aldri jobbe mer med studioet som er ansvarlige for denne feilen. Vi kommer også til ta episoden av lufta, skriver HIT Entertainment.

Kritikk fra muslimsk råd

TV-selskapet skriver at sidene vist i programmet skulle ha en tekst som ikke var mulig å lese. Slik ble det ikke.

Telegraph skriver at pressemeldingen kommer etter at Miqdaad Versi, assisterende generalsekretær i Det muslimske rådet i Storbritannia, gjenkjente teksten som en del av kapittel 67 i Koranen.

- Jeg har ingen idé om hvorfor produsentene trodde dette var en god idé, skriver Versi i en Twitter-melding.

Den harde medfarten fra Versi og flere andre internettbrukere var foranledningen til unnskyldningen fra HIT Entertainment.

- En uheldig hendelse

Episoden de reagerte på, havnet opprinnelig på lufta oktober 2014, men ble først nylig gjenstand for kritikk.

BBC har snakket med Mattel - en amerikansk leketøyprodusent som eier HIT Entertainment.

De skriver at Koranen ble vist på skjermen ved et uhell.

- Dette var en uheldig hendelse der noen fra produksjonsselskapet trodde de bare puttet en tilfeldig tekst inn i boka, sier en talsmann for Mattel til den britiske kanalen.

Også den britiske kanalen Channel 5 har tatt episoden av lufta i etterkant av kritikken.