Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Brannmann Toms hallingdans går som ild i tørt gress

- Jeg har egen hatt og stokk hengende på jobb.

(Dagbladet): Videoen ble ikke filmet i går, men det var i går den hete hallingdansen så dagens lys.

Den har ligget i Drammensregionens brannvesens arkiv siden rundt 2005 og viser brannmann Tom Løvlis hallingdans.

Løvli ble norgesmester i både 2003 og 2004 og har i flere år vært danseinstruktør.

- Jeg har egen hatt og stokk hengende på jobben. Tidligere har jeg trent veldig mye, men det har dabbet av litt de siste årene. Arbeidsplassen har lagt til rette for at jeg har kunnet dyrke hobbyen min, sier han til Dagbladet.

Tina Brock, informasjonskonsulent i Drammensregionens brannvesen, forteller at hun syntes videoen var for god til ikke å gjøre noe med den.

- Jeg måtte ringe Tom i dag tidlig for å fortelle ham hvor mange som hadde sett den på Facebook. Da svarte han bare «Ja, men det er kvalitet som selger», sier Brock.

Selv karakteriserer Tom Løvli oppmerksomheten som voldsom, på en positiv måte. Han hadde ikke trodd at hallingdans skulle være så populært.

Facebook-videoen har i skrivende stund 44 000 visninger. I kommentarfeltet oppfordres blant annet hallingdanser Kjetil Bakken, som til daglig jobber i Kongsberg brann- og redningstjeneste, til å komme med en oppfølger.

Brock forteller at videoen ble filmet på jobb for moroskyld.

- Tom Løvli har vært en av Norges beste hallingdansere og det er et eksempel på mangfoldet innad i brannvesenet. Det speiler en del av organisasjonen vår. Det er viktig at vi tør å by på oss selv, med et lite glimt i øyet.