Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Trump Prophecy»

Brannmannen Mark hevder «Guds stemme» sa at Trump skulle vinne valget

Filmen «The Trump Prophecy» ble vist på 1200 kinoer i USA forrige uke.

«GUD GA OSS TRUMP»: Det uventede valget av Donald Trump som president i 2016, var Guds vilje. Det er temaet i filmen «The Trump Prophecy», som handler om den tidligere brannmannen Mark Taylor, som brukte Gud for å kvitte seg med PTSD. Video: Fathom Events Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen «The Trump Prophecy» blir hyllet av flere kristne republikanere for sitt budskap: at Donald Trump skal ha blitt valgt av Gud. Denne uka ble den kontroversielle filmen vist på om lag 1200 kinoer rundt omkring i USA, skriver The Guardian.

«The Trump Prophecy» tar utgangspunkt i ei bok med samme navn, skrevet av den pensjonerte brannmannen Mark Taylor. Som grunnlag for denne fortellingen ligger en religiøs opplevelse Taylor hevder å ha hatt i 2011.

Se traileren øverst i saken!

Hevder han hørte Gud

På denne tida skal Taylor ha slitt med posttraumatisk stressyndrom. Han hadde mareritt om djevler og demoner, og han fikk ikke sove. Derfor setter han seg foran tv-en og zapper gjennom kanalene.

Det er her han sin påståtte nærkontakt med Gud.

Idet han stopper opp ved et intervju av Trump, hevder han at han hører Gud snakke til ham. Han skal ha sagt: «stemmen du hører, tilhører den neste presidenten».

Fra denne opplevelsen trekker Taylor konklusjonen om at Donald Trump var Guds utvalgte.

I filmtraileren presenteres disse hendelsene som «basert på en sann historie». Mark Taylor har i tillegg til å gi ut boka om den såkalte «Trump-profetien», også gitt ut en rekke tekster som han selv kaller «profetiske ord».

Her har han blant annet «forutsett» at Trump kommer til å sitte som president i to perioder, at Barack Obama kommer til å bli siktet for landsforræderi, og at Trump kommer til å beordre arrestasjonen av «tusenvis av korrupte tjenestemenn, hvorav mange er en del av en massiv satanisk pedofiliring».

«Utnevnt av Gud»

Filmen er ifølge nettavisa The National Catholic Reporter en del av en liten, men innflytelsesrik bevegelse som hevder at Trump-administrasjonen er utnevnt av Gud, og at den fordømmer sine kritikere som tjenere av Satan.

Mark Taylor er slettes ikke alene i sine overbevisninger. Den katolske nettavisa viser til en rekke høytstående religiøse ledere som også mener at Gud grep inn i det amerikanske presidentvalget i 2016 for å sikre at Trump skulle seire.

Blant dem finner vi blant annet pastor Franklin Graham, og tv-pastor Paula White, som også fungerer som spirituell rådgiver for president Donald Trump. Hun skal blant annet ha sagt at Trump er blitt opphøyd av Gud:

- Om folk liker ham eller ikke, så har han blitt opphøyd av Gud. Fordi Gud sier at han opphøyer og plasserer alle som har en autoritetsstilling. (...) Å motsette seg Trump, er å motsette seg Guds hånd, har White sagt ifølge The Independent.

Prøvde å stoppe produksjonen

Filmen ble laget i Lynchburg, Virginia, i hjertet av den mest konservative og evangelistiske delen av USA. Til tross for det, rapporterer The Guardian, som var til stede under premieren i Lynchburg, om tomme seterader i visningslokalet. Samtidig viser de til et svært entusiastisk publikum blant dem som faktisk møtte opp.

- Gud bruker definitivt Trump til å gjenopplive og gjenopprette Amerika. Han støtter oss vanlige mennesker og beskytter vår frihet. Og han er en god mann selv - ikke perfekt, men det er ingen av oss, sa kinogjenger Kathy Robinson til avisa.

«The Trump Prophecy» har ifølge The Guardian kostet 21,5 millioner norske kroner å produsere. Produksjonen har vært et samarbeid mellom ReelWorks Studios og filmskolen ved Liberty University, en evangelisk kristen institusjon i Lynchburg.

Flere av elever ved filmskolen har imidlertid nektet å være med på produksjonen, og har begrunnet dette med at filmens innhold strider mot budskapet i Bibelen. De har også prøvd å få filmprosjektet stoppet ved å lansere en underskriftskampanje på nett.

- Mark Taylor hevder å ha fått profetier direkte fra Gud, og det går ikke overens med det som er budskapet i Bibelen, skriver studentene i oppropet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!